Oğlumuzun olumsuz bir davranışı nedeniyle eşimle aramızda gecen bir tartışma neticesinde (beraber satın aldığımız altınları ve paraları yanına alarak) eşim evi terk etti ve sonrasında aynı gece konuyu karakola aksettirerek benden şikayetçi oldu .
Şikayetinin tümcesi şöyle idi,”eşim aramızda gecen tartışma esnasında bana yumruk attı ve ben bu nedenle kendisinden boşanmak istiyorum”. Kendisi karakola gittiğinde adli raporda almış.
Halbuki aramızda gecen tartışma esnasında ben kendisine hiçbir şekilde darp etmedim hatta kendisi benim ayağıma kristal kolonya şişesini atarak kaval kemiğimin üstünde derimin parçalanmasına neden olmuştur.
Karakoldaki polis memurları banada tıbbi rapor alabileceğimi söylemelerine ragmen duygusal davranıp eşimi şikayet etme basitliğini göstermedim ve rapor alma gereğide duymadım.
Bundan sonrasında ise, aradan gecen süre zarfında ( 30 gün) evine uğramadığı gibi avukat tayin ederek kendisini aldattıgıma dair isnatlarda bulunarak ve bilgisayarımdan kendisini aldattıgıma dair bilgiler edindiğini belirterek boşanma davası açmıştır.Aramızda geçen tartışma bahanesi olmuş meğer.
Kendisi bilgisayar konusunda kesinlikle herhangi bir belgeyi açabilecek ve bu belgeyi CD ortamına aktarabilecek yeterli PC kullanım bilgisine sahip değil. Bunu söylememdeki amaç acaba bilgisayarı üçüncü bir kişiye gösterdiyse bu yaptıgı yasalmıdır?
İçinde ailemize özel maddi manevi bir çok şeyin olduğu bilgisayarımızı yabancı birilerine teslim ettiyse nasıl bir yasal hakkım var? Hukuki açıdan bilemediğim bu ayrıntıyı öğrenmek istiyorum.
Yakın tarihteki ilk duruşmamıza kadar yasalarımızın en azından bana lazım olacak kısımlarını öğrenebilmek istiyorum.Bu arada evden uzaklaştırma tedbiride aldırarak benim evden ayrılmamı sağladı ve sonrasında kendisi evine döndü.
Ben şimdi aynı şehirde oturan babamın evinde kalıyorum ve mahkeme tedbir kararı gereğince kendisiyle iletişime geçmemde imkansız.
Eşimin vekili aracılığı ile tarafıma gelen yazıda kendisine yumruk attıgımı, kendisini aldattıgımı,sinirli bir yapıya sahip oldugum iddiası ile baskı altında bir yaşama maruz kaldıgını, internette ve telefonlarla başka kadınlarla görüştüğümü iddia etmiştir.
Bu nedenlerle benden boşanmak başta olmak üzere 100.000 maddi 100.000 de manevi olmak üzere 200.000 lira tazminat talep etmektedir.Ben maaşı belli devlet memuruyum ve bankalarda herhangi bir birikimim yok, olanıda zaten hanım götürdü .
1-Aramızda geçen tartışma esnasında kendisine darp etmediğimi nasıl ispat edebilirim?
2-İddia ettiği konularda haklılığımı nasıl ispat edebilirim.
3-Evimize ait PC yi başkalarının eline teslim ettiyse nasıl bir hukuki hakkım var?
4-Mali durumu belli devlet memuru hakkında açılan bu tazminat davası sonucunda eğer haksız görülürsem tazminat miktarı ne olur.
5-Yıllardır bazen onun üstüne bazen benim üstüme bazı mallar edindik,bunların paylaşımı nasıl olacak?
Karınız avukattan bilgi almış ki hep hukuki davranmış. Sizin hatanız ise hukuki hareket etmemeniz. Avukatsız hareket etmemelisiniz herşeyden önce. Muhakkak avukatınız olmalı ve avukatınız ne derse onları yapmalısınız. Şu aşamada oldukça geç kalmış gibi görünsede durumunuz aslında yapılacak çok şey mevcut.
1-) Eşinizi darp etmediğinizi ispat etmeniz için o gece sizin tartışmadığınızı komşularınız şahitlik ederek ispat edebilirsiniz. Ancak siz o gece kavga etmişsiniz ki eşiniz size kolonya şişesi fırlatmış. Daha sonrasında komşularınıza bu yaralanmayı göstermişseniz ve buna şahitlik edecek komşunuz varsa bunu bu şekilde ispatlayabilirsiniz. Ancak eşinizin o gece aldığı darp raporu nedir ona bakmak lazım. Avukatınıza o raporu inceletin. Sonra da avukatınız durumu değerlendirip ne olacağını söyler.
2-) Eşiniz ve siz iddia ettiğiniz konularda hakime şahitler dinletmelisiniz. Varsa delillerinizi de sunmalısınız.
3-) Evinizde ortak kullanım olan bilgisayarı eşiniz, sizin onu aldattığınız yönündeki şüphesi üzerine bu konuda profesyonel yardım almış olmalı. Ve o bilgisayardaki yazışmaları çıkartmış olabilir. Eğer eşinizi aldatmamışsanız korkmanıza gerek yok.
4-) Tazminat miktarı hukukta HAKKANİYET VE ZENGİNLEŞMEYE SEBEP VERMEYECEK ölçüde olmak zorunda. Ancak boşanma davalarında tarafların gücü dışında miktarlar istenebilmekte. Ama o büyük miktarın istenmesi hakimin de hemen o miktarı verme kararı vereceği anlamına gelmemekte. Sizin maddi durumunuz hakkında hakim araştırma yaptıracak. Ve sonuçta mal varlığınız ortaya çıkacak. Ve bu malvarlığınız gözönüne alınarak tazminat kararı verilecektir.
Boşanma davalarında en önemli kural iddiaların ispat edilmesidir. İddialar ispat edilemezse boşanma davası rededilir. Maddi-manevi tazminat talepleri ile beraber. Ancak tedbiren nafaka verilecektir.
Tazminat kararı ise hangi tarafın ağır kusurlu - eşit kusurlu - az kusurlu - kusursuz olup olmadığı eşinizin ve sizin sunduğunuz şahitlerin söylemlerine ve diğer delillere göre karar verilecek.
5-) Evlenmeden önceki mallar kişisel mallardır. Evlendikten sonra aldığınız malları eşit oranda paylaşırsınız.
Öncelikle yanıt veren arkadaşa ve okuyarak ilgi gösterenlere teşekkürlerimi sunarım.Vermiş oldugunuz yanıtlrdan dolayı tekrar eklemeler yapmak zorunda kaldım ; bu nedenle daga doğru yanıtlar alabilmek amacıyla tekrar yazıyorum.
1- Eşim kamuda çalışan biri; tazminat yada nafaka taleplerinde bu durumun tarafıma olumlu yönde nasıl bir etkisi olur?
2-Aramızda geçen tartışmadan sonra ifade vermeye gittiğimde polis memurlarına ayağımdaki yarayı ve bolca akan kanı onlara ve daha sonrasında gitmiş oldugum baba evinde babama ve kızkardeşime gösterdim.Söz konusu yara halen daha tam olarak iyileşmiş değil.Ve bu konuda son olarak şunu söyliyim ayağımın yaralanmasından hemen sonra soğuk kanlılığımı koruyarak söz konusu yarayı fotoğrafladım.Elimde en sağlam dedlil bu fotoğraflar.Ayrıca eşimin aldıgı adli rapora dava dosyasından alarak bakabilmem mümkünmü?
3-Bilgisayarımın üçüncü şahıslar tarafından kurcalanmış olması ihtimali karşısında ne gibi hukuki haklarım söz konusu?
4-2002 yılından önce ve sonra alınan malların paylaşımı konusu sizin söylediğinizden farklı oluyor bildiğim kadarıyla (yine bu forumdan öğrendiklerime göre konusuyorum)
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku