Değerli yorumcu ve katılımcılar,
Miras konusunda bana yardımcı olursanız çok memnun kalırım. Bu konu kafamı çok meşgul ediyor ve düşündürüyor. Bana yapacağınız açıklamalar için şimdiden çok teşekkür ederim...
Konuyu kısaca şöyle açıklamaya çalışayım;

1989 yılında vefat etmiş olan Y'nin karısı X miras konusu olan gayrimenkullerde oturma hakkı (intifa hakkı) talep etmiş ve 2/4 oranında intifa hakkı almış. Çocukları A ve B 'den B iki kez evlenmiş ve 1992 yılında vefat etmiştir. ilk evliliğinden olan 2 çocuğu bulunmaktadır. ikinci evliliğinden çocuğu olmayıp karısının nikah hakkı bulunmaktadır.
İntifa hakkı sahibi olan X , 2010 yılı itibariyle Sulh mahkemesinden oturmakta olduğu müstakil evin arsası üzerinde mütaahhit kanalıyla yapılacak olan apartmanda daire alarak burada oturmak için intifa hakkı yerine mirastan pay talebinde bulunmak istemektedir.
SORU-1: X'in mahkemeye başvurusu ile mahkeme X'in mirastan pay talebi için diğer mirasçılardan onay isteyecek midir?
SORU-2: Eğer onay isteniyor ise onay vermeyen olduğu takdirde mahkeme nasıl bir yol izler ve X'in ne yapması gerekir?
SORU-3: Mirastan pay talebi için genel düşünceniz nedir?

Ne yapmalıyım, bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim...