Polis çoraplarımı çıkarttırdı, pantolonumu indirtti, şiddetli şekillerle bağırdı,azarladı
Merhaba sayın Hukuki üyeleri...
Bu gün pisikolojimi darmadağın eden, tüm duygularımı ilk kez bu kadar yerle bir eden, yaklaşık 8 saattir ağlamaklı olduğum bir olayla karşılaştım.
Şöyle başlıyayım yazıma; Ben Üniversite öğrencisi bir gencim. Yapılan bir uyuşturucu operasyonunda, şüphelilerle aynı evde bulunduğum gerekçesiyle emniyete alınmış ve ifadem alındıktan sonra serbest bırakılmıştım. Bu nedenle Gbt kaydımda uyuşturucuyla ilgili bazı şeyler var.
Yaklaşık 1 senedir ortalama 30-40 kez polis tarafından kimlik ve üst araması yapıldı ve şu ana kadar hiç bir polisin davranışları ve arama sekliyle ilgili bir problemim olmadı taaki bu güne kadar.
Şimdi bu gün yaşadığım benim için dehşet verici olaydan bahsedeyim.
Evimin 150-200 metre uzağındaki yeşillik alanda içki içiyordum 4 arkadaşımla birlikte.
Bir polis ekibi araçla yanımıza geldi ve kimliklerimizi istedi aynı anda üzerimizi aradı üzerimizde yasa dışı hiçbir şey yoktu. Gbt' lerimize bakıldı bir tek benim sicilim bozuktu ve polis benim üzerimi tekrar arayıp çevreyi de aramaya başladı çevrede bir şey bulamayınca tekrar bana yönelip "Ayakkabılarını çıkart" dedi çıkarttım ayakkabıların içine baktı sonra çoraplarını çıkart dedi ve bende bu şekilde arama yapmanız yasalmı diye sordum. Cevap olarak "Ben ararım" dedi. Çoraplarımı da çıkarttım birşey bulamayınca "Mal nerede" diye sordu ve ben ne malı diye karşılık verdim.
Kendince şüphelenmiş olacakki, "Ne bok yediğin belli gbt nde. yalan konuşma nerde esrar dedi.
Öyle birşey kullanmam ve yoktur dedim. O ise bulduğumda görüşürüz dedi 5 Dakika kadar daha çevremizi aradı ve ben bir şey yoksa gidebilirmiyiz dedim. İşte o zaman avazı çıkmak desem tam yeridir bağırdı ve o mal bulununcaya kadar buradayız dedi. Ben de bu şekilde bağıramasın bana, bu şekilde baskı ve dayatma yapamasıın dedim. Şikayetçi olmak için yaka numarasını öğrenmek istiyordum ancak o polis öyle bir komuta, korku havası vermiştiki kim olsa o numarayı o polisten isteyemezdi. O polis hala 15-20 metre uzağımızda birşey arıyordu ve ben 20 metre uzağımızdaki polis otamobiline gidip diğer polis memurundan o kişinin numarasını ve ismini istedim yok dedi vermedi bende otomobilin plakasını ve tavan numarasını telefonuma kayıt ettim. Bu haraketimi görmüş olacakki yanıma gelip sen geç bakayım araca dedi. Okadar öfkeli ve hırslıydıki söylediğinin aksini söylemek mümkün değil kimse yapamaz. Otomabile gittim geç içeri dedi. Ve artık ben ne olursa olsun dayanamıyıp sinirli ve heryerim tirtir titrer bir vaziyette ben ne yaptımki? bu kadar baskı yapamassın bağıramassın, bana bu şekilde davranamassın dedim geç konuşma lan dedi ve bende mecburen araca girmek zorunda kaldım araca bazı şeyleri düşünerek polise mukavemet gibi. Pantolonunu indir dedi hayır ben indirmem yapamasıın böyle birşey dedim ve çabuk indir pantolonunu karakola götürtme kendini deyip bağırıp çağırıyordu mecburen indirdim ama iç çamaşırımı indirmedim baktı sonra s. git lan dedi ve gittiler.
Olay bu. Şu anda duygusal çöküklük içerisinde bunalımdayım bu polis memurununa o kadar öfkeliyim ki
hangi yolla hakkımı arasam diye bir çıkmazdayım. Malum öğrencilik işte Cumhuriyet savcılığına başvurmak, dava açmak, avukat tutmak gibi hareketleride maddiyatım imkan bermez ama bu polis memurunu emniyete şikayet etmek istiyorum ne yapmam gerekir. TCK nın hangi maddelerini esas alarak kendimi savunabilirim nasıl bir konuşmayla kime şikayette bulunabilirim. 155 i arasam derdimi anlatamam karakola güvenlik endişemle imkansız gidemem İstanbul Vatan emniyetini düşünüyorum. 4 arkadaşımda şahit ve ifade vermeyi kabul ediyorlar. Lütfen yol gösterin ve ne yapmam gerktiğiyle ilgili bilgilendirin. Bu olayı içimde tutamam sessiz kalamam. 2-3 gün içerisinde Vatan Caddesindeki emniyet müdürlüğüne gitmek istiyorum. Gitmeden önce sizlere danışayım dedim durumum çok ciddi LÜTFEN YARDIM!!! Saygılarımı iletiyorum sizlere...
Hukuki NET Güncel Haber
Konu Korkuyorum tarafından (22-03-2010 Saat 01:05:51 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Polis çoraplarımı çıkarttırdı, pantolonumu indirtti, şiddetli şekillerle bağırdı,azarladı
Cumhuriyet savcılığına şikayet dilekçesi verin ve şahitlerinizin adı soyadı adreslerini ekleyin. Bunlar için bir masraf gerekmiyor. Savcılık şikayet ettiğiniz polisinde şahitlerinizinde ifadesini alır gerekli soruşturmadan sonra kovuşturmaya gerek görürse dava açar görmezse takipsizlik kararı verir. Geçmiş olsun
Cevap: Polis çoraplarımı çıkarttırdı, pantolonumu indirtti, şiddetli şekillerle bağırdı,azarladı
Hayır, onlar şikayetçi olsalardı sizi gözaltına alır, kendilerine karşı herhangi bir suç varsa ifadenizi alır savcılığa sevk ederlerdi. Şimdi siz burda anlattığınız gibi dilekçenizi Edirne Cumhuriyet başsavcılığına hitaben yazın ve nöbetçi savcılığa dilekçenizi teslim edin.
Öncelikle geçmiş olsun.
Vatandaş olarak bir suç işlemiş iseniz bunun hukuki karşılığına katlanmanız gerekir. Öyle anlaşılıyor ki daha önceden bir ceza almışsınız. Ancak bu almış olduğunuz ceza ömür boyu sizi aynı konuda cezalandırmak anlamında değildir. Eğer GBT kaydınızdaki husular sebebiyle size kötü muamele yapan kolluk görevlileri var ise bunun gereğini yaparak hakkınızı savunmalısınız.
Tabi bunu yapmanın da bir usûlü var. Hakkınızı ararken haksız yollara tevessül ederek agresif tavırlarla mukavemet ederek sicil numaranı ver seni sikâyet edeceğim, tayin ettireceğim yada başka türlü tehdit, tahrik ve hakaret ifadeleri kullanmanız sizin aleyhinize sounçlar verecektir.
TCK na göre park ve bahçelerde alkol almak suç değildir. Ancak takdir edersiniz ki toplumumuzda bu tür hareketler derhal 155 ve 156 ihbar hatlarına bildirilip şikâyet edilmekte ve görevli ekipler de müdahale etmektedir.
Tabi bu müdahale sırasında alkolün de etkisi ile sinirler gerilmekte karşılıklı söz düelloları ile birlikte hakaretler, tehditler, yaralamalar ve tabi gözaltılar meydana gelmektedir.
Herşey bir tarafa sizin insanlık onurunuzu aşağılayacak türden arama ve hitap etme yetkisi kimseye ait olamaz. Haklı talebinizi, Adli yönden Cumhuriyet Savcılıklarına, İdari yönden de Valilik Makamına yada Emniyet Müdürlüğüne yapmanız gerekmektedir.
Hukuki yardım almak için, Savcılıkta ifade verirken avukat talebinde bulunmanız yeterlidir. CMK gereği Baro tarafından size ücretsiz avukat görevlendirmesi yapılacaktır.
Ayrıca bulunduğunuz il Barosuna müracaat ederek bu ve başka konularda her türlü adli yardımı alabilirsiniz.
Öğreniminizi en iyi ve başarılı bir şekilde tamalayarak hayatınızı kazanmanızı, toplumumuza ve insanlığa yararlı bir fert olarak başarılı olmanızı temenni ederim.
Sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim.
Cevap: Polis çoraplarımı çıkarttırdı, pantolonumu indirtti, şiddetli şekillerle bağırdı, azarladı
Polisin hakim kararı olmasızın belirttiğiniz şekilde arama yapması yasal değil. Diğer davranışları da en azından idari yönden suç teşkil etmektedir. İçişleri Bakanlığı'na bir dilekçe ile şikayette bulunun. Ayrıca Cumhuriyet Savcılığı'na bir dilekçe ile ve tanık göstererek şikayette bulunun. Savcılıklara verilecek dilekçenin belli bir kalıbı vardır. Bilmiyorsanız bir örnek dilekçe bulun ya da avukata, arzuhalciye yazdırın. Geçmiş olsun, üzüldüm.
Ömer Faruk Coşkun rumuzlu üyeden alıntı
TCK na göre park ve bahçelerde alkol almak suç değildir. Ancak takdir edersiniz ki toplumumuzda bu tür hareketler derhal 155 ve 156 ihbar hatlarına bildirilip şikâyet edilmekte ve görevli ekipler de müdahale etmektedir.
Sayın Çoşkun,
Sizin de belirttiğiniz üzere 5237 s. TCK kapsamında park, bahçe, temaşa yerleri, piknik alanları gibi umuma mahsus yerlerde alkol alınması suç değildir. 5326 s. Kabahatler Kanunu'nun 35. maddesi ise alkol alan kişilerden yalnızca sarhoşluğu nedeni ile başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunan kişiler için yaptırım öngörmektedir.
Durum buyken çoğu kez kolluk (özellikle de Polis) bu kişilerin başkalarının huzur ve sükununu bozup bozmadığına bakmaksızın kendilerine müdahale etmektedir.
Bu bağlamda sormak isterim ki; bu müdahalenin yasal dayanağı nedir?
Cevap: Polis çoraplarımı çıkarttırdı, pantolonumu indirtti, şiddetli şekillerle bağırdı, azarladı
Sayın Hakkarili
Aslında yasal bir dayanağı yoktur. Belirttiğiniz gibi 5326 sayılı Kanunun 35. maddesi aldıkları alkolün de etkisi ile halkın huzurunu bozmak ve insanları rahatsız etmek gibi bir kabahat karşılığı öngörülmüştür ve uygulanmaktadır. Belirtilen yerlerde kimseyi rahatsız etmeden kola, meyve suyu içen bir vatandaş ile alkol alan bir vatandaş arasında hukuki bir fark yoktur yasal mevzuatta.. Ancak bazı Emniyet Mensupları inisiyatif kullanarak görev yapar. Diğer kamu görevlilerinden biraz da farkı budur herhalde. Halkın yararına bir takım taktikler ve uygulamalar..
Kanunlar ve hakları konusunda bilinçli ve kontrolünü kaybetmeyen bir vatandaş bu durumda itiraz edip yasal hakkını arayabilir aslında. Kendisini zor kullanarak men eden görevliler hakkında şikâyetçi de olabilir. Hukuki süreci de takip ederse sonuç alabilir diye düşünüyorum.
Peki yasal dayanağı yoksa neden yapıyorlar derseniz Sayın Hakkarili, ben sizden istirham edeyim. Kapınızın önünde yada çocuğunuzun okulu önünde, yada eşinizin ve yakınlarınızın çocukları ile birlikte istirahat etmek ve vakit geçirmek amacıyla gittiği park yerinde, alkol alan kişilerden rahatsız olmaz mısınız. Çocuklarım da bu kişilerden örnek alıp alkol yada diğer kötü alışkanlıklara müptela olur diye endişelenmez misiniz.
Alkolün şişede durduğu gibi durmadığını söyleyenlerin ne kadar haklı olduğunu her gün haber kanallarında canlı ve kanlı örnekleri ile ne kadar doğru olduğunu görmekteyiz. Alkol alan kişilerin, sarhoş olup da insanları rahatsız etmeye başlayacağını ve huzurun bozulacağını öngörmemek fazla iyimserlik olmaz mı?.
Halkımızın şikâyetleri ve istekleri ile buralarda alkol alınması engellenmektedir. Sizin de belirttiğiniz gibi, onlarda Belediye Hudutları dışarısına çıkarak işlerine devam etmektedir.
Saygılarımla.
Konu Ömer Faruk Coşkun tarafından (06-04-2010 Saat 11:51:38 ) de değiştirilmiştir.
İyi akşamlar sayın hukukçular. Henüz yeni üyeyim, ciddi bir forum anladığım, eğer yanlışım olursa kusuruma bakmayın.
Eşimden ayrı yaşıyorum, tayin sebebiyle. Eşim bankacı ve görev yaptığı banka karşısında bir karakol var. Banka önü araç park alanını karakol araçları için dubalar ile diğer araçlara kapatıyorlar. Eşim sabah aracıyla bankaya gelip aracı bu park yerine park ediyor. Ardından bir polis memuru aracın önüne gelip araç kaportasını yumruklamaya başlayıp buraya parketmemelerini, fena olacağını gayet seviyesiz bir şekilde bağırarak iki bayana kötü muamelede bulunuyor. Orda olamadığımdan dolayı eşime emniyet müdürüne şikayette bulunmalarını istedim. Şikayette bulundular ve müdürden ben icabına bakarım yanıtını aldılar. Fakat 3-4 gün sonra eşime banka genel müdürlüğünden bir savunma yazısı geldi. Muhtemelen memur arkadaş bizim şikayet üzerine şikayette bulunmuş, gelen sevunma yazısında yasak park alanına defalarca araç park edilmiş, defalarca uyarılmalarına rağmen parka ısrar edilmiş ve uyaran polisin üzerine araç sürülmüş gibi suçlamalar. Ben de bu devletin güvenliğinden sorumlu memuruyum(askerim), eşime yapılan bu terbizyesizlik ve haksız suçlama için ne yapmalıyım, yardım edebilirmisiniz.
Saygılarımla.
arkadaşlar 5 yıllık evliyim ve 13 aylık bir kızım var fakat eşim ailesine çok düşkün oldugundan annesinin sözünden çıkmıyor kayıncaldem benden nefret...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Borcumdan dolayi kardesimin evine...
05-09-2025, 04:34:26 in Borçlar Hukuku