Mart 2010 tarihinde mersinde tanıştığımız bir şahsın çalıştığı uluslar arası taşımacılık şirketinde eleman eksikliği olduğunu ve işe alınabileceğimi söyleyerek müdürüyle konuşması gerektiğini söyledi ertesi gün gelerek müdürüyle görüştüğünü ve işe giriş için bazı evrakların gerektğini söyledi sağlık raporu sabıka kaydı aile bildirgesi gibi . bu şahısla beraber şirketin olduğununu söylediği ilçeye gittik. bana hastaneden getirdiği bir form verdi sağlık raporu için. bende gri renkli formu doldurdum . formda kimlik bilgilerimi girdim ancak sadece tc, ad soyad , doğumtarihi yeri, anne baba adı , adres , ve çalışacağı yer diye bir kutucuk vardı burayada şirketin ismi ni ve çalışmak istiyorum diye yazmamı istedi. formu doldurdum 2 de fotğraf verdim . formu şahsa verdikten sonra birde aile bildirgesi gerektiğini söyledi bunu almak için şehir merkezine geldim bu noktadan sonra şahısla irtibatımız kesildi . bende sadece benimle görüştüğü cep numarası ve iki gün sonra gizli numaradan aradığından ve ad ve soyadından başka bir şey kalmadı . 3 hafta bekledim savcılığa suç duyurusunda bulundum . nufus müdürlüğüne giderek kimliğimin güncel olup olmadığını kontrol ettim yani benim yerime gidip kimlik çıkartılmışmı diye . bu tamam ancak içimde halen bir şüphe var imzamı taklit edip adıma şirket kurup hayali ihracat yapabilirlermi benim adıma noterden vekalet düzenleyebilirlermi adıma ticaret yapılıp yapılmadığını ve vekalet çıkartılıp çıkartılmadığını nerden öğrenebilirim .