Merhaba,

Gittiğim ingilizce kursu ile olan sözleşmemi feshetmek istiyorum kursa kayıt olurken 2+1 kur şeklinde kaydolduğumu ve 1.kuru tamamladımı söylemek istiyorum. Sözleşmede varolan sözleşme feshi ile ilgili olan madde aşşağıdadır. Sözleşme feshi mevcutmudur yardımcı olursanız sevinirim.

Sözleşmenin Feshi

Öğrenci derslerin başlaması ile birlikte her ne sebeple olursa olsun, gerekçe göstermeksizin ilk iki hafta içerisinde iki haftalık ders saati ücretini ödeyerek sözleşmeyi tek taraflı fesh hakkına sahiptir. Bu durumda öğrenci tüm kur bedelini dahi ödemiş olsa, öğrencinin girdiği ders saati hesaplanarak kalan bakiye kendisine iade edilir. Öğrenci bu ahvalde kendisine verilen ders kitap ve materyellerini iade veya bedelini ödemekle mükelleftir. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde ücret iadesi kredi kartına iptal şeklinde yapılır.

Diğer hallerde sözleşme, öğrenci tarafından feshi ihbar için yazılı olarak başvurulmadığı taktirde son ödeme tarihine kadar geçerlidir. Kurumdan kaydını sildirmek isteyen öğrencinin kuruma yazılı olarak başvurması zorunludur. Bu halde kurum tarafından feshin ve ücretin iadesinin Özel Öğretim Kurumları Öğrenci Ücretleri Tespit ve Tahsil Yönetmeliği 10. maddesine uygun olup olmadığı takdiren görüşülerek öğrenciye en kısa süre içerisinde cevap verilir. Sözleşmenin iptali kurum tarafından uygun bulunsa dahi öğrenci sözleşmede belirlenen kur bedelinden ders saati olarak kullandığı kısmı ödemekle mükelleftir. Belirtilen ahvaller dışında sözleşme iptali söz konusu olmadığı gibi, sözleşme bedelinin peşinen ödenmiş olması halinde dahi ücret iadesi sözkonusu edilemez. Öğrenci bu taktirde kayıt dondurma hakkını kullanabilir.

2+1 kampanyalı programlara kayıt yaptıran öğrencinin sözleşmesinin iptalinde, kurum tarafından alınacak ücret hesabında değerlendirme 2 kur üzerinden yapılacaktır.

Öğrenciye her ne sebeple olursa olsun devam etmediği derslerin ücretleri iade edilmez.