Bir hükmün adlî sicile kaydedilebilmesi için mahkemeler tarafından verilmiş kesinleşmiş mahkûmiyet hükmü olması veya Adlî Sicil Kanununda belirtilen adlî sicile kaydedilecek bilgiler arasında bulunması gerekir. Türk Ceza Kanununun 191/2. maddesi uyarınca hüküm vermeden önce verilen tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine ilişkin kararların, kesinleşmiş mahkûmiyet hükmü niteliğinde olmadığı ve adlî sicile kaydedilecek bilgi vasfı taşımadığı cihetle, adlî sicile kaydedilmesi mümkün değildir.
seklinde bir bölüm var.
bu noktadan hareketle davanın mahkeme tarafından CMK 223/8'e gore durdurulmasından sonra TCK 191/2. maddesi uyarınca ara kararla verilen DS'nin adli sicilde gozukmesi mumkun olmadıgına gore ,
sorunsuz tamamlanan DS süreci sonrasi verilen ek kararda yer alan kesin hükümle TCK 191/5'ten davanın düsmesi karariyla kamu davası ortadan kalktıgından yine adli sicilde yer almayacagina gore.
dava bu düsme karariyla beraber adli sicilde ve hic yeralmaksizin mahkumiyetsiz bir sekilde sonuclanmıs ve hukukiden hic olmamıs gibi olacaktır değil mi ???? bu konuda da fikir verirseniz sevinirim.
tabi adli sicilde yeralmadıgı icin arsiv kaydinda da bu dava ile ilgili bir bilgi yeralmayacaktır. yanılıyomuyum ???
Denetimli Serbestlik süresi sorunsuz sona erip ek karar ile ortadan kaldırma kararı verilmesi ile hukuken hiç olmamış sayılır. Adli sicile işlenmeyip arşiv kaydına işlenen bu kaydı şartları varsa müracaat edip sildirebilirsiniz. Adli sicil kanunu geçici 2/2 uyarınca silinebilecek suçlardan ise silinebilir.
bildigim kadariyla kayitlar once adli sicil'e geciyor . ordan arsiv'e aktarilıyor. burdaki DS mahkumiyet hükmü niteliginde olmadigina gore arsiv'de de yeralmaması gerekmiyor mu ??? adalet bakanlıgı genelgesinde "Türk Ceza Kanununun 191/2. maddesi uyarınca hüküm vermeden önce verilen tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine ilişkin kararların, kesinleşmiş mahkûmiyet hükmü niteliğinde olmadığı ve adlî sicile kaydedilecek bilgi vasfı taşımadığı cihetle, adlî sicile kaydedilmesi mümkün değildir." seklinde bir bölüm vardi.. bu durumda adli sicile gecmeden direk arsive gecmesi mumkun mudur ?
Az önce adliye'den resmi işlemde kullanılmak üzere ibaresiyle adli sicil ve arsiv kaydımı aldım. Belgede "Kişinin adli sicil kaydı yokdur" ve "kişinin adli sicil arşiv kaydı yoktur" seklinde 2 ibare yeralmakta. Bu durumda sanırım benim yukarıda tahmin ettiğim sekilde gelismis değil mi olay ? nedersiniz ?
bu 191/2 ve 191/5 düsme durumu ve sonucları hakkında hic bir yerde bilgi yok ve pek kimsede konuda bilgili değil bende süreci ve gelismeleri mümkün oldugunca buraya yazmaya calısıyorum ki en azından bundan sonra bu konuda problem yasayanlar icinde bir yol gösterici ve bilgi kaynagı olur diye.
merhanalar, sizinle aynı durumdayım. karar verildi, daha denetimli serbestlik süreci başlamadı. konuyu okudum fakat tam anlayamadığım bir bölüm var, denetimli serbestlik süreniz bitti ve davanız kapandıktan sonra aldığınız sabıka kaydı belgesinde herhangi bi sicil veya arşiv kaydı bulunmamaktadır yazısımı var acaba? yoksa dava devam ederken aldığınız belgedemi bu ibareler var.
tesekkürler
evet benim DS sürecim gectiğimiz mart ayında sonuclandi. mahkeme iste düşme kararını ancak 24 mayista verdi. 1 haziran'da ise kesinlesti karar.
adli sicil'i ise yeni aldım.
adalet bakanlıgı'nın 22/01/2008 tarihli bir genelgesi var .adli sicil kayitlari ile ilgili . ordaki maddelerden birinde ;
2) Türk Ceza Kanununun 191/2. maddesi uyarınca hükümden önce verilen tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine ilişkin kararların kesinleşmiş mahkûmiyet hükmü niteliği taşımadığı ve adlî sicile kaydedilecek diğer bilgiler vasfında bulunmadığı, dolayısıyla buna dair bir bildirme fişinin (ceza, yerine getirme ve tali karar fişi) düzenlenmesine gerek olmadığı,
seklinde bir bolum var. yani benim tahminim eger adli sicili DS süreci sırasında da alsaydim yine aynı sekilde olacaktı . sen istersen gene bir adli sicil kaydi al. sonucuda buraya yaz . bende merak ettim acıkcası.
5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 191/2 ye göre verilen kararlar hükümden önce verilen tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine ilişkin kararların kesinleşmiş mahkûmiyet hükmü niteliği taşımadığı için ADLİ SİCİL KAYDINA İŞLENMEZ. YANİ ADLİ SİCİL KAYDI ALDIĞINIZDA SİCİL KAYDINIZ YOKTUR, der. Velev ki denetim süresinde olsun; bu husus değişmez.
Ancak Türk Ceza Kanununun 191/6. maddesi gereğince hüküm verildikten sonra tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine karar verilmesi halinde eğer ki kararı (7 gün içinde) temyiz edip Yargıtay'a göndermezseniz ve karar bu şekilde kesinleşirse ARTIK ADLİ SİCİL KAYDINIZ VARDIR.
Eğer temyiz edip dosyayı Yargıtay'a gönderirseniz, karar kesinleşmeyceği için bu süre zarfında da ADLİ SİCİL KAYDINIZ ÇIKMAZ.
Ancak ne zaman ki temyiz edilen bu karar Yargıtay tarafından onanıp kesinleşirse ARTIK 3 YIL ADLİ SİCİL KAYDINIZ VAR, demektir...
uyuşturucu kullanımından denetimli serbestlik aldım ve uzmanla olan görüşmemin birini aksattığım için dosyam kapatılıp tekrardan mahkemeye sevsedildi...
Savcılık tarafından (18 yaşın altında iken 2002 yılında) hırsızlık suçu 5 yıl süre ile tecil edilmiş,tecil edilen bu süre içinde aynı veya farklı bir...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku