Öncelikle yazımı okuyup yardımcı olan herkese teşekürlerimi sunuyorum.Birçok site gezdim asağı yukarı bilgi edindim Ama bana kesin ve net bilgi lazım yardımcı olmanızı diliyorum.
Ben işe yeni girdim yaklaşık 1 sene ve daha fazla çalısmayı düşündüğüm şirket işçilere sigorta yapmıyor ve işçileri fazla çalıstırıyor 12 saatten fazla ücret deseniz çok az ben üniversite öğrencisiyim ve haksızlığa kesinlikle gelemem ne zaman hakkımı arasam gerek polis gerekse telefondan ihbar genelde sonucusz olmustur. Ben sanırım derdimi yanlıs anlatıyorum ve yanlıs yerlere mi şikayet ediyorum acaba.
Size bulunduğum durumu anlatayım kısaca: Sigortasız çalıstırılıyorum.orantısız bir şekilde çalıstırılıyoruz,ücretler düşük ve kendimi modern bir köle olarak hissediyorum. bir çok kişi mecburiyetten ses çıkarmıyor işsizlik ve parasızlıktan, bir kısmıda bilgisizlkten susuyor...

ben işe gireli 1 ay olmadı amacım 1 yılı beklemek ve 1 yıldan sonra dava açmak maddi manevi dava açmayı düşünüyorum... İnsan dısı çalıstırlma hem de bu firma çok büyük ve zenginler sürekli işçiyi sömürme politikası gerçekten beni çok üzüyor...

davayı kesin kazanmak istiyorum bu adam zengin ve herşekilde kendini haklı göstermek için parasını kullancak en iyi avukatları savcılara hakimlere rüsvetler v.s

sizden ricam hengi belgeler elimde olursa itiraz etme si ve kazanması zorlasır. Aklıma gelenler
1- duvarda asılı olan işçi geliş gidiş vardiya listesini fotoğraf makinesi ile çekmek ve haftalık olarak belgelemek sigortalı isgortasız herkesin adı var listede.
2. işçi kıyatleri ile firmanın adını taşıayn giyisi ile ayda bir personel ve şeflerle resim çekilme

aklıma belge olarak bunlar geldi. baska neler lazım olur fikir olarak yoksa bunları belgelesem yeterli olurmu tesekürler