Merhaba...
Yaklaşık 12 sene önce özel bir kinikte çene rahatsızlığından dolayı ortodontik tedaviye başladım ve bu süreç 7 seneye yakın sürdü. Bu süre sonundan bugüne kadar görmüş olduğum tedavinin gerilemesi ile tekrarlamam gerekiyor. Bu tedavinin 6 aylık bir rehabilitasyonla olumlu olarak sonuçlanacağını öğrendim. Ve bu 6 ayın ilk ayını tedavinin bir parçası olan ağız dışı aparat ile 24 saat uygulamak şartıyla geçirmem gerekiyor. Okul zamanında sorun olmayan bu tedavi, çalıştğım işin özellikleri bakımından benim için sorun teşkil ediyor, çünkü bu aparat ile konuşamıyorum.
İşyerine durumumu anlattığımda benden resmi bir rapor istediler fakat benim tedavim özel klinikte gerçekleşmek durumunda. Çünkü bu benim sağlığım için daha önemli. Özel ortodonti kliniğinden alabileceğim bir işgöremezlik belgesini resmi bir rapor haline dönüştürme olasılığım nedir? Benim kişisel araştırmam sonucunda gördüğüm bir açıklamayı paylaşmak istedim.
"Genel anlamda özel doktorlardan alınmış raporların resmi hale gelmesi için ilgili doktorun çalışma izin belgesi, ruhsatını aldığı resmi kuruma başvurmanız gerekecektir.(özelde çalışan bütün doktorların mutlaka çalışma izin belgeleri olmak zorundadır) orada rapor kayıtlara geçilir. Doktorun kamu kayıtlarında kayıtlı olup olmadığına bakılır. Bunlar kontrol edildikten sonra özel rapora devletin mührü basılır. Böylece özel rapor kamudan alınmış gibi resmi rapor olur."

Acaba böyle bir imkanım varmı?
Saygılarımla...