2010 Yılı İsteğe bağlı yer değiştirme döneminde hem iliçi isteğe bağlı yer değiştirme hem de yönetici olarak tayin isteyen bir öğretmenin her iki başvurusu da olumlu neticelenmiş olup önce bakanlıkça öğretmen olarak başka bir eğitim kurumuna öğretmen olarak ataması yapılmış, iliçi tayini çıkmadan önce yönetici olarak da yine başka bir eğitim kurumuna müracaat etmiş ve yönetici olarak ataması iliçi tayininin kesinleşmesinden sonra Valilikçe gerçekleştirilmiştir. İl içi tayinin iptal edilmesi Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde belirtilen özür durumlarından birinin atamanın kesinleştiği tarihten sonra ortaya çıkmasına bağlanmıştır. Diğer hiç bir durumda iliçi isteğe bağlı tayinlerin iptal edilmesi mümkün görünmemektedir. Bu durumda kişi yöneticiliği iptal edilip öğretmen olarak yeni görevine mi başlatılmalı?, yoksa il içi tayini iptal edilerek yönetici olarak göreve mi başlatılmalıdır? İdare bu karmaşık durumdan nasıl bir hukuki işlem tesis ederek çıkması gerekir? Çünkü idarenin tesis edeceği işlemle direkt bağlantılı olarak tayin isteyen gerek diğer öğretmenler gerekse de sırada bekleyen diğer yönetici adaylarının hak kaybına uğramaları söz konusu olabilecektir. Mağduriyetlere mahal vermeksizin hukuki yönden doğru ve geçerli olabilecek işlem hakkında yapacağınız değerli görüşleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim. 18.06.2010