Çan Sesleri !..

Avrupa Parlamentosu(AP) milletvekili ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkan Yardımcısı Andrew Duff, birkaç gün önce "Devlet dairelerindeki Atatürk resimlerini indirmemizi" istemişti.
AP ve AB yetkilileri uzun zamandır Atatürk''ten rahatsızlar. Çünkü biliyorlar ki, Atatürk ve O''nun ilkeleri Türk milletini birbirine bağlayan, selde sürüklenirken tutunacağı bir daldı.


"ULUSUMUZU SEVMEYENDEN NEFRET EDECEĞİZ"

Dün, Kara Harp Okulu''nun yeni eğitim ve öğretim yılı açılış töreninde konuşan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, hem bu sözlere yanıt verdi, hem de çok çarpıcı açıklamalar yaptı.
Org.Büyükanıt, Atatürk resimlerini devlet dairelerinden indirmemizi emreden Duff''a şu cevabı verdi:
"Bizim milliyetçiliğimiz Atatürk milliyetçiliğidir. Kendi ulusumuzu tabii ki seveceğiz ve daha açıkçası sevmeyenlerden de nefret edeceğiz. Bu sevgi, etnik temele dayalı bir sevgi değil, bir yurttaşlık sevgisidir."


"ULUSAL DEĞERLERİMİZ BASKI ALTINA ALINIYOR"

Özellikle PKK terörüne karşı halkın gösterdiği tepkiyi eleştirenlere de çarpıcı biçimde cevap veren KKK Org. Yaşar Büyükanıt, hem milliyetçilik ve ulusal akımlar konusunda; hem de bunları kötülemeye, hor görmeye çalışanlara karşı şunları söyledi:
"Ulusal konularda, özellikle PKK terör örgütüne karşı gösterilen her tepkiye, ''Türkiye''de milliyetçilik yükseliyor mu?'' yargısı ile yaklaşılıyor. Bu duygunun, ulusun ve onun yüksek değerlerini bir anlamda baskı altına almak anlamına gelir."
Büyükanıt, tam da "Dil Bayramı"na denk gelen bir dönemde, bu tür söylemlerin sahiplerinin "ulusal kimliğimizi parçalamak, dil birliğimizi ortadan kaldırmak ve bölünmeye hazır bir Türkiye görmek isteyenler" olduğunu vurguladı.


DİNAMİK GÜÇLER GÖREVDE!..

Bu konularda uzun süredir "görüş bildirmeyen" Türk Silahlı Kuvvetleri''nin ne yapacağını da yine Komutan''dan öğreniyoruz:
"Türkiye''nin ve ulusumuzun güçlü ve dinamik yapısı, ülke sevgisi bu düşünceleri ifade edenlerin yüzüne bir şamar gibi çarpacaktır.(...) Tarihin en kanlı terör örgütünün tüm cinayetlerini, barbarlıklarını, demokrasi, özgürlük ve barış gibi değerlerle örtüştürmeye çalışanların ve bunlara destek verenlerin oyununa Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet''in inançlı koruyucuları alet olmayacaktır. Ülke içinden ve dışından destek gören yıkıcı ve bölücü faaliyetler, elbette ki, Türkiye Cumhuriyeti''ni korumakla yükümlü dinamik güçlerin pençelerinde yok olacaklardır."
Bu ifadelerden anlıyoruz ki, ülkemizin "dinamik güçleri" hâlâ ayakta ve görevde!..


ÇAN SESLERİ..

Bu arada, "AB''ye girmek isteyen" Türk Silahlı Kuvvetleri''mizin, olaylara karşı uyanıklığının bir göstergesini de, yine Kara Kuvvetleri Komutanı''nın müthiş ince anlamlı sözlerinde buluyoruz. Bakınız ne diyor Yaşar Büyükanıt:
"Avrupa Parlamentosu''nda, terörle mücadelemizi ''saldırgan askeri operasyonlar'' olarak niteleyen düşünce ve ifade şeklini esefle kınıyorum. (Buraya dikkat-HC) Bu ifadeleri, Türkiye Cumhuriyeti''ni uyandırması gereken çan sesleri olarak izlemekteyim."
Hilal ile Haç''ın çatışmasında, bir komutanın bu "çan sesleri" benzetmesi, gerçekten müthiş bir incelik.
Bunların üzerine şimdilik söylenecek bir söz yok. Anlayana sivri sinek saz, anlamayana çan sesleri bile az!..
Bakalım çanlar kimin için çalıyor