Çalınan Maximum kredi kartı ile banka hesabımızı boşalttılar
Bir sorum olacak eşimin cüzdanı çalındı, içinde iş bankasına ait maximum kredi kartı da vardı çalan kişiler şifreli olarak atm den nakit çekmişler daha sonra kredi kartından mevduat hesabına geçerek oradan ve maaş avans tabir edilen hesaptanda nakit çekmişler, bizim maaş avans hesabı açıldığından haberimiz yoktu böyle bir talepte de bulunmamıştık kredi kartı hesabını da maaş hesabı ile birleştirmişler bundan da haberimiz bulunmamaktaydı.kredi kartının şifresi ile maaş hesap kartının şifresi farklıydı neden kredi kartı ile maaş kartına bağlantı kurdunuz ,maaş avans hesabı açtınız diye sorduğumda tüm kredi kartlarının maaş kartı ile bağlantılı olduğunu ve maaş hesabı olan herkese otamatik olarak maaş avans ın açıldığını söylediler önce kredi kartından çekilen parayı sigortanın karşılayacağını söylediler daha sonrada şifreli işlem yapıldığı için karşılamadığını söylediler biz yinede harcama itiraz servisine dilekçe gönderdik olumsuz cevap verdiler emniyet l tarafından çalışmalar başlatıldı çalan şahıs veya şahısların tespit edilmesi veyakalanması durumunda çalınan parmızı alabilme veya bankanın sigortasından yararlana bilme imkanımız olurmu nasıl bir yol takip etmemiz gerekir emniyet tarafından zaten soruşturma devam ediyor benim ayrıca dava açmama gerek varmı
yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim iyi günler
Hangi şifreyi kullanarak giriş yaptıkları önemli. Ya şifrenizin bir yerde yazılı olduğu, ya da çalınan kimlikler ile bankadan yeni bir şifre oluşturduklarını düşünüyorum. Konunun açıklığa kavuşaması için bankaya avukatınız aracılığı ile dava açmanızı öneriyorum. Davada banka ile birlikte kusurlu görülerek, yarısının tarafınıza ödenmesi ihtimal dahilinde. Ancak konu yargılamayı gerektirdiğinden yorumum kesin olarak algılanmasın.
öncelikle teşekkür ederim avukatım harcama itiraz servisine yazmış olduğumuz dilekçenin cevabı gelsinde öyle dedi aradan 22 gün geçmesine rağmen cevap gelmedi telefon ile aradığımda posta ile gönderdiklerini söylediler benim yapmam gereken başka bir yol var mı iş bankasının başka bir şubesinde çalışan arkadaşım eğer çalan kişi veya kişilerin tesbiti olur ise kredi kartının çalındığının isbatı olacağından sigortadan yararlanabileceğimi söyledi böyle bir imkan varmı tüketici mahkemesi bu konuya bakarmı
öncelikle teşekkür ederim avukatım harcama itiraz servisine yazmış olduğumuz dilekçenin cevabı gelsinde öyle dedi aradan 22 gün geçmesine rağmen cevap gelmedi telefon ile aradığımda posta ile gönderdiklerini söylediler benim yapmam gereken başka bir yol var mı iş bankasının başka bir şubesinde çalışan arkadaşım eğer çalan kişi veya kişilerin tesbiti olur ise kredi kartının çalındığının isbatı olacağından sigortadan yararlanabileceğimi söyledi böyle bir imkan varmı tüketici mahkemesi bu konuya bakarmı
avukat bir arkadaşım kendisi cevap gelsin bakarız dedi bende bir sonuç çıkar mı çıkmaz ise zaten zarara uğradık birde mahkeme masrafları ile uğraşmayayım dedim kendiside cevap gelsin ona göre hareket ederiz dedi .internet ten araştırıyorum benzeri olaylar başından geçen arkadaşların kimisi zararının telafi edildiğini kimiside hiç bir şey alamadığnı söylüyor kafam iyice karıştı bende sizlerden bu yüzden bilgi almak istedim bankalar kanununda kartın iptalinden 24 saatöncesine kadar yapılan işlemlerden 150 tl sine kadar kart sahibi üzeri bankanın sorumluluğundadır diyor bankadan kredi kartı sözleşmesini görmek istediğimi söyledim kartı 2008 ağustos ayında almıştım ,kartsözleşmesini bulamadıklarını ama yeni sözleşmeden verebilecekleri söylediler yeni sözleşmedede şifreli işlemlerde sigortanın karşılamadığı ibaresi geçiyor benim sözleşmedede aynı ibare varmıydı bilmiyorum sonuç olarak bu kart çalındı ve nakit çekildi bu çekimi ben yapmadım ve sigorta da çalınmalara karşı .çalan kişinin kamera kayıtlarından tespiti neticesinde , sigortadan zararımın telafi edilmesini isteyebilirmiyim yoksa hemen dava mı açmam gerekiyor bu dava açmanın bir zaman aşımı var mı ne kadar süre içerisinde dava açmam gerekiyor polis tahkikatı daha sürmekte .TEŞEKKÜR EDERİM.
ayrıcı kredi kartımı çalan kişinin çekmiş olduğu nakit çekim den dolayı faiz de işletilmiş o faizi bankanın almaması gerektiği konusunda bilgiler aldım bu konuda yapabileceğim bir şey varmı
Merhaba
Bankada çalıştığım için konu ile ilgili biraz bilgi sahibiyim. Eğer kartınız kendinize özel şifre ile kullanıldıysa doğacak olan tüm borçlar size ait sayılır. Eğer kartınız sanal olarak ya da farklı yolla kullanıldı ise ödeme yapmanız gereken tutar 150 TL dir bunuda bir çok banka almamaktadır. Bu 150 tl lik tutar için ise kartınız çalındığı andan itibaren 24 saat içinde bilgi vermiş olmanız gerekmektedir. Kartınız sigortalı dahi olsa şifre ile yapılan hiç bir harcamayı hiçbir kurum kabul etmeyecektir. Kredi kartı sözleşmelerinde bu maddenin %99 yer aldığını biliyorum.
TEŞEKKÜR EDERİM
Peki kredi kartımı benden habersiz olarak maaş kartım ile bağlamışlar ve maaş kartıma da maaş avansı açmışlar benim bundan haberim yoktu bu olaydan sonra öğrendim nedenini sorduğumda da bizim kartlarımızın hepsi maaş kartı ile bağlantılıdır ve bizden maaş alan tüm müşterilerimize maaş avans hesabı açıyoruz diye cevap veriyorlar benden habersiz bir şekilde kredi kartım ilemaaş kartımı bağlamaları ve bana maaş avans hesabı açmak gibi bir yetkileri varmı çünkü çalan kişi kredi kartından maaş hesabına girerek oradan da yüklü miktarda nakit çekmiş ve ben kendilerinden hesap açtırırken ki sözleşme aktimizi istediğim de bana bulamadık diye cevap verdiler o sözleşmenin bir nüshasını bana da vermeleri gerekmiyormuydu çalan kişinin kamera kayıtlarından bulunması halinde tespit edilmesi halinde bir hakkım olabilirmi çünkü bankada çalışan bir arkadaşım harcama itiraz servisinden olumsuz cevap gelsi bile kamera kayıtlarından çalan şahısın tespit edilmesi ile bankaya dava açabileceğimi hakkım olduğunu söyledi harcama itiraz servisi olumsuz cevap vermiş ama 29 gün olmasına rağmen daha hala cevap elime geçmedi tüketici mahkemesine başvurmak için avukatımda bana cevabın gelmesini bekleyelim ona göre dava açacağız dedi bunun bir süresi var mı TEŞEKKÜR EDERİM
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku