Merhaba,
Değerli hocalarım affınıza sığınarak konuyu açıyorum lütfen yanlış yaptığım yeri düzeltmemde yardımcı olun.
Birkaç şey öğrenmek istiyorum
1.Rüşvet isteniliyor (Bu dediğini yaparım fakat sana ceza olarak okulun kırtasiye borcunu ödettiririm) tarzında ben bunu ses kayıt olarak alsam ve daha sonra mahkeme işlemi yapılabilirmi - bunu söyleyen okul müdürü.
2.Bu durum şu şekilde gelişti ben LİSE 4.sınıfım Bildiğiniz üzere YGS vs. okullara pek gitmiyoruz. Bize denilen şey devamsızlığı problem etmeyindi ve 21 gün devamsızlığım oluştu elimde rapor yok müdür bey'den yardımcı olunmasını istedim bana 1.de yazdığımı söyledi rüşvet.Benim 2gün sildirmem gerekiyor. Bu sildirme olayını yaparken kayıt cihazı kullanırsam Hakkımda bir problem olurmu ve dava nasıl açılabilir veya açılabilir durumda olurmu.
Bana bu konuda yardımcı olursanız mutluluk duyarım.
Saygılarımla, teşekür ederim.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu mertarslan tarafından (14-06-2010 Saat 21:13:50 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: 21 gün devamsızlığım yanlışlıkla 22 yazılmasından dolayı düzenledim 21 yapıldı.
rapor yok rahat davran okula gitme sonra devamsızlık sorunu oluşsun müdür beyde sana yardımcı olmaya çalışsın sonra gel bunu kötüye kullanmaya çalışş olur mu böyle şey?
İyide bize söylenenlere göre yapıyoruz bunu ? M.Yardımcısı bu şekilde birşey söylemese bize bizde ona göre ayağımızı denk alırız son noktasında yaptığı birşey onu geçtim zaten normalde veli gidip bir dilekce verildiğinde silinmesi gerekiyor ama müdür bey RÜŞVETE Bağlıyor.Ben burda sorun yaşıyorum 100TL 2 Gün için küçük bir rakam değildir.Eğer ben 1Sene kalıcaksam oda rüşvetin cesasını çekmeli ;-)
Veli dilekçesini zamanında verseydiniz, yada sağlık ocağından rapor alsaydınız yumurta kapıya dayanmadan önce bu durumla karşı karşıya kalmazdınız. Hem müdür ne yapsın devletin okullara verdiği belli. Okulun giderlerini kayıt parası ve Okul Aile Birliği bağışlarından çıkarıyorlar. Müdür kırtasiye borcu ödetiyor alıp cebine atmıyor ki suç olsun.
Bizde fi tarihinde valla ne parası olduğunu hatırlamıyorum ama matematik dersinden geçmek için para vermiştik.Kredili sistemde matematik 1 di herhalde,Öğretmenimiz ekstradan yazılı kağıdı dağıttı kime geçmek için hangi not yeterli ise o kadar cevap yazın dedi,bizde harfiyen uyduk 45 aldık dersi geçtik.Biz para verdik ayrıca kurban bayramında belediye arabalarınla deri toplamıştık.Okul müdürü 100 tl istedi ise sende 40-50 tl bağışta bulun sonuçta talep edilen bağıştır gücünün buna yettiğini söyle.
Veli dilekçesini zamanında verseydiniz, yada sağlık ocağından rapor alsaydınız yumurta kapıya dayanmadan önce bu durumla karşı karşıya kalmazdınız. Hem müdür ne yapsın devletin okullara verdiği belli. Okulun giderlerini kayıt parası ve Okul Aile Birliği bağışlarından çıkarıyorlar. Müdür kırtasiye borcu ödetiyor alıp cebine atmıyor ki suç olsun.
Hocam sizi anlıyorum fakat okula kayıt ücreti adında okul aile birliğine her öğrenci adına 300 TL Alınıyor.Bunu geçtim A4 Borcu deniliyor biz bunlar için para ödüyoruz sınıfca.. Ben size diğerinde cevap verdim sanırım dikkatli okumuyorsunuz. :-) Konuyla ilgilendiğiniz için teşekür ediyorum.
Ben sizi gayet dikkatli okudum ve cevap verdim sn. üye. Benimde sınav nedeniyle okula devam etmeyen bir çocuğum var ve 25 gün veli dilekçesi 20 gün devamsızlık hakkı ve sağlık ocağından alınan raporla durumu idare edebildik. Dilekçe ve rapor verilirken kimse bizden para filan istemedi.
Sınavlar nedeniyle son sınıfta olduğunuzu varsayarak her yıl okula kayıt yaptırmadığınızdan kayıt parası adı altında Okul Aile Birliğine Bağış yapmadığınızı, A4 denilen paranın da sınavlarda size dağıtılan sorular nedeniyle fotokopi ücreti olduğunu, bununda en fazla internetcafe yada sağda solda harcadığınız paralardan büyük olmadığını biliyorum. Abartıp yaygara çıkarmaya gerek yok.
Eğer Müdür sizden para alıp cebine atıyorsa ki paranın seri numaralarını alıp cebine atarken kaydedebilirseniz gidin "Okul Müdürü RÜŞVET alıyor" diye yapın şikayetinizi. O zaman kesin sonuç alırsınız.
Ben sene başında okulumu değiştirdim. Ve Kayıt ücreti 300 TL Alındı. ;-)) + Her L1 öğrencilerinden bu ücret alınır. + L2 öğrencilerinden Alan seçiminde Belli bir miktar alınır. Elbette sınıfca verdiğimiz ücret çok fazla değil ama yapılan işlemi karşılaması önemlidir.İdarenin cebinden birşey çıkmıyor yaptığımız harcama karşısında. Mantıken diğer harcamalarınıda bu sene başında alınan ücretlerle çıkarılabilir bunun haricinde YGS vb. başvuruların işlem ücreti alınmasınıda eklersek....
Okulun elbette giderleri vardır ama bunları göz önüne aldığımızda büyük bir kısmı halledilmiş oluyor. Umarım "Siz beni Gayet dikkatli" değilde siz "benim yazdıklarımı dikkatli" okumussunuzdur.(Ben sizi gayet dikkatli okudum-Bende sizin yazdıklarınızı gayet dikkatli okudum) ;-)
* Eğer Müdür sizden para alıp cebine atıyorsa ki paranın seri numaralarını alıp cebine atarken kaydedebilirseniz gidin "Okul Müdürü RÜŞVET alıyor" diye yapın şikayetinizi. O zaman kesin sonuç alırsınız.dediniz
Rüşveti verdiğimde bende suç işlemezmiyim ? Problem burda.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku