Merhaba , ben 25 yasindayim ve bir avrupa ulkesi vatandasi 25 yasinda bir bayanla evliyim.Bu evlilikten 11 aylik bir oglumuz var.Su an bu Avrupa ulkesinde yasiyoruz ve oglumuzda burada dunyaya geldi.Gerekli bilgimi bilmiyorum ama evliligimiz Turkiye'de gerceklesti ve daha sonra bu avrupa ulkesinde belegelerle tasdikledik.4 yildir evliyiz ve yaklasik 3,5 yildir bu ulkede ikamet ediyoruz.Henuz esimle bosanma ile ilgili konusmadim cunku cocugun annede kalmasindan korkuyorum.Cocugun velayetin babaya yani bana verilmesi icin anneye dair her hangi bir hastalik veya gecerli sayilabilecek bir delilim yok.Bulundugum ulkede dava acmam durumunda kuskusuz mahekeme cocugu annesine verecek.Bu konuda Turk yargisi ne diyor?Cocugum ile beraber Turkiye'de yasamak icin ne yapmam nasil bir yol izlemem gerek?
Bu arada bosanma sebebimiz ise esimin Turkiye'ye veya diger bir avrupa ulkesine yerlesmemizi kabul etmemesidir.Tabiki benim öncelikli istegim Anne,baba ve cocugun Turkiye'de beraber olmasidir ama anne bunu istemiyorsa cocugun velayetini kendime istiyorum.Uluslararasi cocuk kacirma Lahey anlasmasina göz attim ama pek anlayamadim.Anladigim eger cocugu kacirir Turkiye'ye getirir isem bu anlasmaya göre cocugun bagli oldugu adrese,ulkeye geri gönderilmesi gerektigi.Burada kacirma islemi cocugun bagli bulundugu genel adresten yer degistirlmesi anlaminda zannedersem.Cocugun bagli bulundugu bu adresi nasil Turkiye'de gösterebilirim? Oglumun Turk vatandasligi var.
Cumlelerim dusuk olabilir, cok heyecanlandim yazarken Bu konu hakkinda bilgisi olan herkezin yardimini bekliyorum.Sordugum sorular haricinde bir yol var ise lutfen paylasin.Simdiden cok tesekkurler.