Bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum.Bir hafta sonu çalışıp hafta içindeki işlerimi azaltmak amacıyla işimi yapıp ofisimden ayrılırken. Kurumda daha önce görmediğim bir güvenlik görevlisi önümü kesip bana kimlik falan sormadan ceplerimde ne olduğunu boşaltmamı istedi.Ben itiraz edince hakkımda tutanak tuttup hakkımda soruşturma
açıldı.Tutanak dediğim bir kağıtın üzerine tarihi bile daha gelmemiş bir tarih atılmış bir kağıt parçası. Şimdi benden savunma isteniyor.Özel güvenlik görevlileriyle ilgili yaptığım araştırmalarda onların üst aramasını bu şekilde yapamayacağı bunun anayasasının kişi haklarıyla ilgili maddesine aykırı olduğunu yine 5188 sayılı kanun ile kendilerine önleme aramaları dışında arama yetkisi verilmediğini eğer bir suç oluştuğuna dair düşüncesi var ise kolluk kuvvetleri aracılığıyla yapabileceğini öğrendim. Öğrenmek istediğim anayasal bir ihlal varken hakkımda soruşturma açan yöneticileri ve söz konusu güvenlik görevlisini cumhuriyet savcılığına ne diye şikayet edebilirim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler..