İyi günler,

Geçtiğimiz yıl, eskiden beri tanıdığım bir aranjör ile 3 şarkı için anlaşma yaptık. Anlaşmaya göre söz ve müziği bana ait olan parçaların düzenlemelerini yapacak ve bana tam kaydı yapılmış bir şekilde teslim edecekti. Sözü geçen kişiyi daha önceden tanıdığım için bu anlaşmayı ne yazık ki, kağıda dökmedik. Bu kişi, benden paranın yarısını (1000 TL) peşin istedi. Kendisini tanıdığım için herhangi bir beis görmeden parayı yatırdım. Dekontları da "aranjman bedeli" olarak gönderdim. Sonraki aşamada da paranın geri kalanını istedi. Bu arada biz sözümona çalışmalara başladık. Ancak yaptığımız çalışmalar, o kişinin ev-stüdyosunda gerçekleşen üç beş "uyduruk" kaydı geçmedi. Bu işten biraz olsun anlayan insanlara da dinlettiğimde buna bir demo çalışması bile denmeyeceğini söylüyorlar. Kısacası güvenim boşa çıktı ve suiistimal edildi. En kötüsü de kendim de bu sektörün içinde bulunan biri olarak dolandırıldığımı hissetmem. Yalnız şu da var, aramızda her ne kadar yazılı anlaşma olmasa da, elimde banka dekontları, şarkılarla ilgili beklentilerimi, isteklerimi, şikayet ve sitemlerimi belirttiğim, o kişinin de bana cevaben yazdıklarını içeren internet görüşmeleri (msn) , e-postalar ve çeşitli telefon kayıtları mevcut. Benim sormak istediğim böyle bir durumda dava açmam ne kadar uygun olur? Bir diğer husus da, dava öncesi bu belgeleri götürüp fikir danışabileceğim bir bilirkişiye nasıl ulaşabilirim? Bu işin maliyeti sizce ne kadar olur? Zira, avukata gittiğimde bu konuda net birşey diyemeyeceğini ve bilirkişiye danışılması gerektiğini söyledi. Bu konu ile ilgili görüşlerinizi bekliyorum. Saygılarımla