Sayın Kullanıcılar;

Hakkı olmayan yere tecavüz etmek yüz kızartıcı bir suç mudur?Sorma sebebim ise hakkımda bu iddia ile dava açılmış olması ve üniversite mezunu olduğum için askerliğimi 12 ay yedek subay yapma ihtimalim olduğu içindir.Maden kanunun iptali ile bu konuda madenciler büyük sıkıntılar çekmektedir.Devletimizin Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca verilmiş olan Arama Ruhsatları hiçbir şekilde anlam ifade etmemektedir.Henüz maden kanunu iptal edilmemişken 2008 yılında Kütahya İli Altıntaş İlçesinde bulunan 4.Grup Arama ruhsatlı sahamda bir arama faaliyeti gerçekleştirdim.Çevrede bulunan köy ahalisi sahanın hazine arazisi olduğunu sölediler ve kanuna baktığımda hazine arazileri için Arama Ruhsatı döneminde arama yapmak için herhangi bir kurumdan izin alınması gerektiği yazmıyordu.Ve hatta;Arama Ruhsatı arama yapmaya ehliyeti olduğunu gösterir belgedir ve test ve teknolojik amaçlı numune alımı yapılabilinir deniliyordu.Ancak savcı bey hakkımda Hakkı olmayan yere tecavüz etmek iddiasıyla dava açtı.İddianamede Arama ruhsatımın olduğu lakin bahse konulu sahanın mera vasıflı hazine arazisi olduğu ve Çevre ve Orman Bakanlığından izin almam gerektiğine yer verilmiş.Oysa kanunu dikkatli incelediğimde mera vasıflı hazine arazilerinde İl Tarım Müdürlüklerine dilekçe ile başvurularak bilgi verilmesi gerektiğini gördüm.Yani bir garip dava.Üstüne arazinin mera olup olmadığını kaymakamlık dahi dava açıldıktan sonra öğrendi.Çünkü arama faaliyetimden önce Kaymakamlığa yazılı dilekçe ile başvurdum ve dilekçemi Jandarma karakoluna yönlendirdiler.Herhangi bir uyarıda da bulunmadılar.Ve fiil meydana gelmiş oldu.Bu davayla ilgili ve sorumla ilgili yardımcı olursanız sizlere minnettar ve müteşekkir kalırım arkadaşlar.Umarım öz vatanımızda sahipsiz kalmayız.

Saygılarımla