Kira Kontratının Tek Taraflı Fesih'i ve İhtarname Hk
Merhaba,
Ev sahibimizle aşağıda ayrıntılarını belirttiğim sebeplerden sorun yaşadık. Ben evi tahliye edeceğim ve kendisiyle tatlı dille anlaşma sağlayamadığım için ihtarname çektim. Sizce süreç nasıl işler?
Teşekkürler
AÇIKLAMALAR :
26 Mart 2010 tarihinde aşağıda açık adresi belirtilen meskene kiracı olarak girdim. Kira kontrat başlangıcı olarak 01.04.2010 tarihini sizinle belirledik. Akabinde aşağıda maddeler halinde belirttiğim sorunlar yaşanmıştır.
1 – Eve girip kombiyi çalıştırdığımızda kontratta da belirtildiği üzere bakımı yapılmış ve çalışır durumda denilen kombinin işlevini yerine getirmediğini gördük. Ne petekler ne de su ısınmadığı için mağdur olduk. Mal sahibine durumu bildirip servis çağırdık. Servisin sorunu gidermesi 15 gün aldı ve bu süre zarfında soğukta oturup banyo ve sıcak su ihtiyacımızı karşılayamadık. Yetkili servisin verdiği rapora göre daha önce bakımının yapılmadığı hatta peteklerinin de temizlenmesi gerektiği tarafımıza servis formu ve sözlü olarak iletildi. Petek temizlenmesi ve bakımı ile ilgili olarak 19 Haziran tarihine randevu alınmış olup konuyla ilgili evraklar elimizde mevcuttur. Ayrıca yeni denilen kombinin 7-8 yıllık olduğu ve ömrünü tamamlandığı, bu tür sorunları sıkça yaşatabileceği yetkili servisten tarafımıza söylendi.
2 – Kontratı imzaladıktan sonra, kontratta “Boş ve Mükemmel Durumda” olarak belirtilen dairenin, alt daireye su akıttığı ortaya çıktı. Söz konusu durumun biz taşınmadan yaklaşık 4-5 ay önceden beri devam ettiği mağdur daire sahibince bize söylendi.
A – Alt dairenin sahibi sık sık kapımıza gelerek şikayetini ve mağduriyetini belirtti. 31.03.2010 tarihinde alt daire sahibine dairenin tadilatı için 350TL ödedim. Bu meblayı gelecek ay kirasından düştüm. Konuyla ilgili tutanak tuttuk. Yapılan tadilat sonrası herhangi bir değişme olmadığını sorunun devam ettiğini defalarca kapımıza gelerek belirtti.
B – 1 ay boyunca süren şikayet ve görüşmeler sonucunda sizin çağırdığınız tesisatçı gelip kontrollerde bulundu. Bu kontroller sonucunda küvet ve duşakabinin olduğu bölümün kırılıp kontrol edilmesine karar verdiler. Bir günde herşeyin biteceği söylendi. 08.05.2010 tarihinde işçiler gelip küveti kırdılar. Tesisatı kontrol edip fayans döşediler. Küvet teknesi 10.05.2010 tarihinde takıldı ertesi gün kullanılabilir hale geldi. Duşakabinin takılması 3-4 gün surer denmişti ancak daha sonra ay sonunu bulacağı söylendi. Kabin olmadığı için sıçrayan sular çamaşır makinemize kadar ulaşmaktadır. Çıkan molozlar 5 gün boyunca apartman içinde dairemiz yanındaki merdivenlerde tutulup alınmadığı için apartman görevlisi ve bazı komşulardan tepki aldım. Bunu tesisatçıya bir kaç kez telefon ile söyleyip molozların alınması için uyarılarda bulundum.
C – Küvetin kırılıp yeni teknenin takılmasından 1 hafta sonra alt daire sahibi tekrar kapımıza gelerek hala su geldiğini ve gelip kendi gözümle görmemi istedi. Gidip dairesine baktığımda esikisinden de kötü durumda olduğunu ve banyo kapı kirişindeki tahtaların dahi şiştiğini tavanın su kaplı olduğunu gördüm. Daha sonra durumu size ve tesisatçıya bildirdim. Tesisatçı tekrar gelerek kontrollerde bulundu ve lavabonunda kırılıp bakılması gerektiğini söyledi. Oradan da değil ise klozetin ve çamaşır makinesinin bağlı olduğu giderinde kırılabileceğini söyledi. 21.05.2010 tarihide lavaboyu kıracağına dair randevu verdi ancak gelmedi. Bu süre içinde alt daire sahibi sık sık kapımıza gelerek şikayette bulundu. Şikayetleri bizde size ilettik.
3 – Boş ve Mükemmel Durumda beyanatıyla bize kiralanan daire de girdiğimiz günden beri sorunlar yaşamaktayız. Ev inşaaat gibi oldu. Ben ve eşim çalışan insanlarız. Yeni evliyiz. Evimizde rahat ve huzurlu oturmak istiyorduk. Zamanlı zamansız, eşim evde yalnızken bile alt daire sahibinin kapımıza gelip yaptığı şikayetler, eve girip çıkan işçiler ve devamlı bitmeyen sorunlar sebebiyle huzurumuz kalmadı. Evi Mayıs ayı sonu itibariye tahliye edeceğimizi 15 gün önceden size bildirdik.
4 – Mayıs ayı sonu itibariyle evi tahliye edeceğimi, kira kontratımda belirtilen 800TL depozitomun ihtar tebliğini takiben 3 iş günü içerisinde aşağıda belirttiğim banka hesabıma yatırılmasını, aksi durumda icra yoluna gideceğimi ihtar ederim.
Ben 1 Ağustos 2003 de acil olmak üzere Ankara da ev kiraladım. Evi kiralarken ev sahibi İstanbulda olduğu için emlakçı tarafından hazırlanan kontratı...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku