1.5 metre banket ile toplam 5 metrelik gidişli gelişli , ışıklandırma olmayan yolda gece karanlığında romork takması yasak olup ışıklandırma, yansıtıcı bulunmayan traktörün römorkuna yolun en solunda 29 metre fren izi ile hususi taksi nin sag önünün çarpması ile iki kişinin ölümü vuku bulan trafik kazası için Trafik Kazası Tespit Tutanağında traktör sürücüsü için 2918/84, 30/1-a ve 47/1-d kurallarını ihlalden 6/8 oranında kusur belirtilmişti.
Adli Tıp Kurumu ise:
Taksi söförü için; #8220;Sevk ve idaresindeki otomobille far ışıkları altındaki görüş alanınını kontrol edecek hızla seyretmesi gerekirken olay mahallinde süratli seyrettiği bu nedenle almış olduğu fren tedbirinde yetersiz kaldığı anlaşılmış olup, dikkatsiz tedbirsiz davranışı ile olayda kusurludur#8221;.
Traktör şoförü için de; #8220;Yönetimindeki arka ışık düzeni bulunmayan römorklu traktörde seyrederken yol üzerindeki trafiği tehlikeye düşürdüğü, geriden gelen araç sürücüsüne tehlike ortamı yarattığı anlaşılmış olup dikkatsiz, tedbirsiz ve nizamlara aykırı hareketiyle olayda kusurludur#8221; kanaati ile 3/8 oranında kusur belirtti.
Gece karanlığında karşı yönden gelen araçların farlarının görüş mesafesini azalttığı, ışıklandırma bulunmayan bir yolda yansıtıcı ve ışık düzeni bulunmayan bir araca çarpma #8220;far ışıkları altındaki görüş alanını kontrol edecek hızda seyretmeme#8221; mi? demektir. Bu kanaate itiraz edebilirmiyiz?
Ayrıca traktör şöförünün takması yasak olan romorku takması ve ışıklandırma, yansıtıcı bulunmamasına rağmen de gece karanlığında banketi kullanmaması traktör şoförünün suc oranının daha da fazla olmasını gerektirmez mi idi?.
Bu olayda vefat edenlerin yakınlarının taksi şoföründen manevi tazminat davası açma hakları varmı? Varsa belli bir süreyle sınırlı mı?