merhaba bizim 3.derece arkeoljik sit alanında, zeytinlik niteliğindeki yerde imar izni yok oraya ne gibi bir yapı(prefabrik,konteyner) oluşturabilirim.imar izninin verilme durumu mahkeme ile nasıl olur öğrenmek istiyorum.imara açılabilir mi?Cevaplarınız için şimdidem çok teşekkür ederim
Soru; başımdan geçenleri anlatmam için sorulmuş sanki...
1981 yılında arkeolojik sit sınırına yakın bitişik iki parsel alırım, turistik bir ilçe merkezinde. 2006 yılında, müteahhidin biri arsaları kat karşılığı ister. O sırada; yabancılara yap, sat furyası vardır. Teklif uygundur: Yarı yarıya...Yani; dört daire bana. Gider belediyeye ve sonra bana, haber salar: "Arsalar sit alanında. Sit işiyle uğraşamam." Böylece ben arsalarımın 3.derece arkeolojik sit alanına girdiğini öğrenirim. Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na "vahiy" gelmiştir ve durup dururken sit sınırı 10m kadar genişlemiştir. Böylece; 1996 da yer, "SİT"lenir.
Bağlı olduğum bölge Kurul Başkanlığına yazı yazarım. Onlar der ki: "3.derece sit demek 'inşaat yasağı olan yer' demek değildir. Siz; arsanızla ilgili imar plânındaki durumuna ait belgeleri gönderiniz."
Ben de, istenenleri gönderirim. Yine cevap gelir: "Kurulumuzca görevlendirilecek kişi nezaretinde, arsanızda, çeşitli yerlerinden kazı yapılacak. Tarihî eser çıkmazsa, inşaat izni verilecektir."
Yine yazarım: "Önceden geleceğiniz tarihi bildirin de; işçileri ayarlayayım." Aradan bir süre geçer ve bir yazı daha gelir: "Arasanızın bulunduğu bölge ile ilgili olarak belediyece 'koruma projesi' hazırlanmaktadır. Bu proje onaylandığında, yeriniz, proje dışında kalırsa; arsanız sitten çıkarılacaktır."
Hâlâ, belediye projesinin onaylanmasını bekliyorum.
Şimdiye kadar, dört dairem olacaktı...
Kolay gelsin.
cevabınız için teşekkür ederim,bende tabiat ve kültür varlıklarını koruma kuruluna yazı yazdım acaba ne cevap gelecek,daha sonra da imar affını beklememiz gerekecek sanırım.benim yerin iki tarafında da ev var yine sit alanı zamanında seçim olaylarına çıkan imar affından yararlanıp ev yapmışlar bu aralar inşallah yine bi af çıkar...
Benim arsaların da sağı solu ev. Parasızlıktan, sit genişlemeden önce bina yapamamıştım. Dediklerini yazdım: "kazarız, birşey çıkmazsa; inşaat izni veririz."
İyi günler...
Merhaba
Konuytu hortlattığım için üzgünüm ama benim de benzer bir durumum sözkonusu. Aşağıdaki linkte ayrıntılarını verdim. özet olarak benim de zeytinlik olark geçiyor ve 3 derece sit. Ancak aradan 30 yıl geçti. Vasfını kaybettiğini idda etsem ve yeniden değerlendirilmesini istesem. Nasıl/nereye başvurabilirim? https://www.hukuki.net/showthread.php...081#post459081
merhabalar,
mugla datça murdala koyunda yaklaşık 2 donum yerim var. denize yakın. tarlada vasfı zeytinlik diye geçiyor ve 1 nci derece doğal sit. buraya pansiyon yapmak istiyorum. prefabrik yada bungalow . bunun için müsaade var mı? yani yasal bir sıkıntı var mı? henüz kadastrol yolu yok oun içindebir avukat ile anlaşıp yol izni için gerekli yasal prosedürleri başlatmayı düşünüyorum. birde oraya prefabrik de olsa ev yapabilmek için imar izni (sadece belli bir m2 için) alabilirmiyim?
yanıt ve rehberliğiniz için şimdiden minnettarım ve teşekkür ederim
İlyas
Konu eski olmasına rağmen bu konuyla ilgili bir sorum olacak. Aynı durum benim başımda da var. 3.derece arkeolojik sit alanı ve aynı zamanda zeytinlik niteliğinde bir yerimiz var.
3. derece kısmını izinle halletsek bile zeytinlik olduğu için (400m2 ve 6-7 adet bakımsız ağaç var) inşaat izni verilmeyebilir mi? Ben sit kısmı dışında zeytinlik niteliğinde olması ile ilgili araştırma yapıyorum ama net bir bilgi bulamadım. Herkes konuyu sit olarak değerlendiriyor, zeytinlik olması atlanıyor.
,
3 derece sit alanı nedir,
3.derece sit alani ne demek,
3.derece arkeolojik sit alanında inşaat,
3.derece sit alanı ne demek,
üçüncü derece sit alanı nedir,
3 derece doğal sit alanı,
3. derece sit alanı nedir,
3.derece sit alanı,
sit alani olan arsa,
3. derece doğal sit alanı,
3.derece doğal sit alanı,
3. derece sit alanı imar izni,
http:www.hukuki.netshowthread.php72793-3-derece-sit-alani-imar-izni,
3.derece sit alanına inşaat yapmak,
3.derece dogal sit alani,
3. derece sit alanı ne demek,
3 cu derece sit alaninda cikan,
seferihisar 3.derece sit alanlari,
3cu derece sit alanina bina yapilirmi,
3 derece sit alanina verilen para,
3.derece sit alani,
3.derece sit alanına inşaat yapılabilir mi,
sit alanında inşaat,
3 derece sit alani
Beyoğlu Çatma Mescit Mahallesi'nde ki yapımız ile ilgili imar durumu müracaatımızda Beyoğlu Belediyesi buranın sit alanına girdiğini ve imara kapalı...
İzmir de 3 derece arkeolojik sit alanında olan bir evi satın almak istiyorum. Evin olduğu bölge eskiden 1 derece sit alani imiş mahkeme karari ile 3...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku