Dedemle birlikte yaşayan kadın bizi mirastan mahrum bıraktı, ne yapabiliriz?
Merhaba yaklasık 1 sene önce dedem resmi nikahsız biri ile beraber oldu 4 yıl boyunca dedem en son hastalanınca bankasında 65 milyar para vardı. birde yüksek modelde bir arabası vardı. o kadının oğlu dedeme 8 milyar verip gerisini senetle ödeyeceğini söyledi. ve 30 milyarlık arabayı 8 milyara aldı. sonradan dedem 2 ayını doldurmadan vefat etti. bankasında parasıda uçmuş arabada 8 milyara gitti. diğer senetleride yakmışlar ödediklerine dair hiçbir belge yok. ayrıca o kadının resmi nikahlı kocası vardı ve vefat etmişti. ama dedemle yıllardır nikahsız yaşadı. ve ben arayınca bana açıkça parayı yedık hiçbişe alamazsınız dediler hukuken ne yapmam gerek lütfen bana yardımcı olun saygılarımla.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu jackalz tarafından (17-05-2010 Saat 14:11:15 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: kelime hatası
Cevap: Dedemle birlikte yaşayan kadın bizi mirastan mahrum bıraktı, ne yapabiliriz?
Merhaba, bizim de dedemin ikinci eşiyle ilgili büyük sıkıntılarımız var.Anneannemin vefatından sonra dedem evlenmeye karar verdi fakat kadın tam bir paragöz çıktı. Dedemin tüm mal varlığı tükendi. Para bitince dedemi sürekli kapıya attılar ve her kapıya atılışında kızlarının yanına geliyordu. Bakımsızlıktan her gelişinde hastaneye kaldırdık fakat dedem biraz iyi olduğunda ve biraz da emekli parası biriktiğinde yine o kadının yanına gitmeye devam etti kimseyi dinlemedi. En son elindeki paraları alıp yine kapıya attıklarında ise felç geçirdi ve şu an yoğun bakımda.
Eşi olacak bayan "kocam bana bakmıyor" diye dava açmış ve 350tl para talebinde bulunmuş. Dedem de sağlığında avukat tutmuştu fakat avukat Karasu'da biz İstanbul'da.. Dedemin güvendiği bir arkadaşıymış biz tanımıyoruz. Bu ayın 17'sinde mahkemesi var, avukatı arayıp mahkemeyi takip etmek için gelmek istediğimi söylediğimde kendisi her işi hallettiğini, şahitleri de ayarladığını gelmemin gereksiz olacağını ifade etti. Biraz tuhafıma gitti.
Benim sorum ise; dedemin emekli maaşı var ve o maaşın kendilerine kalması için uğraşıyorlar. Dedemi evden kovan eşi ve eşinin bana bakmıyor diye şikayette bulunduğu dönemlerde dedem hep hastanede yattı şu anda bile yoğun bakımda. Bu davaya, hastanede yattığı için bakamadığını kanıtlayan belgeleri getirmemin bir yararı olur mu? Bir de hiçbir şekilde maaşın ona kalmasını istemiyoruz.Dedemin ilk eşi vefat etti 4 tane kızı var evliler. Miras talebinde bulunabilirler mi?En azından ona kalacak miktarı azaltmak için. Ya da dedemin maaşını öldükten sonra olmak koşuluyla devlete ya da bir hayır kurumuna bağışlaması gibi bir şey söz konusu olabilir mi? Ya da başka bir yol.. Lütfen, eğer bir çözüm yolu varsa bildirmenizi rica ediyorum. Şu anda hem üzgün hem öfkeli hem de çaresiziz.. Nereden başlamalıyız onu bilirsek devamı gelecek inşaalah.. Mesajımı okumaya zaman
ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Saygılarımla..
Konu pınareret_girl tarafından (15-06-2010 Saat 23:33:25 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Dedemle birlikte yaşayan kadın bizi mirastan mahrum bıraktı, ne yapabiliriz?
Dedeniz vefat ettiğinde dul kalan yasal eşi, dul aylığı almaya hak kazanır.Bu bir miras değil , eşinin yasal hakkıdır.
Kızlarından bekar olup kendi çalışmıyor veya başka bir kurumdan maaş almıyorsa, yetim maaşı için başvurarak o da kendi yasal hakkını alabilir.
Dedeniz vefat etmeden önce, öldükten sonra maaşımı x kurumuna bağışlıyorum deme hakkı yok, çünkü dedenizin vefatıyla maaş hakkı sona erer, eş ve şartları sağlanıyorsa çocukları yasal hakları olan dul ve yetim maaşlarını alabilirler.
Zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Bekar ya da dul kızı yok hepsi evli. Şöyle bir durum var biz hem boşanma davası açtık hem de onun açtığı nafaka davası için avukat tuttuk. Yani iki dava görülecek. Bugün mahkeme vardı ancak eşi olacak bayan şahitlerini getireceğini söyleyince mahkeme ekime ertelendi.
Dedemin felç geçirdiğini yoğun bakımda olduğunu söylemiştim.Doktoru artık yoğun bakımdan çıkması gerektiğini, tam teşekküllü bir bakım merkezinde bakıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Hem altı bezleniyor hem mama takılıyor hem de ilaçları var. İstanbul'da böyle bir bakımevinin aylık ücreti 2.000tl'den başlıyor, dedemin maaşı ise 600tl. Tabii dedemizi öyle bırakmayacağız, bakımevine yerleştireceğiz. Bakımevleri, sosyal güvencesi olan hastaların ilaç vb. masrafları için emekli maaşına el koyuyor bu sebeple eşi olacak bayanın açmış olduğu nafaka davasının kazanması, kazansa da parayı alması sanırım mümkün değil.Benim asıl merak ettiğim konu ise boşanma davasının sonucu. Dedem şu anda bakıma muhtaç, eşinin bu durumda Karasu'da değil de İstanbul'da dedemin yanında olması gerekmez mi? Dedem her kapıya atılışında(eşine göre onu terk edip gittiğinde)İstanbul'da hastanelerde yattı, bunu kanıtlayan hastane raporlarımız da var.Bunlar boşanması için bir kanıt olamaz mı? Avukatımız mahkemede eşi olacak bayana: "eşin şu an hangi hastanede, hastalığı ne" diye sorsa cevap veremez. Bunun da mı yararı olmaz?Yani asıl terk edilenin dedem olduğu apaçık ortada değil mi?
Bizim derdimiz dedemin emekli maaşının böyle bir insana kalması.Zaten tüm serveti gitti en son bu kaldı ama Allahım büyük hem de çok büyük.. Amacına ulaşmasına engel olacağım yani anlattığım bu bu şartlar altında olabilir miyim?
Size de çok teşekkür ediyorum.En değerli şey olan zamanınızı ayırıyorsunuz; hem okuyup hem de cevap yazıyorsunuz. İyiki varsınız..
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Òûëüíàÿ ñòîğîíà â âèäå ñîò ïîçâîëÿåò óìåíüøèòü ğàñõîäû íà òğàíñïîğòèğîâêó, ñíèçèòü íàãğóçêó íà ïåğåêğûòèÿ äî 60% è äåğæàòü ïàíåëü îäíîé ğóêîé ïğè...
Satın alınan evdeki kiracının...