Merhabalar,

Hukuki bir konuda görüşünüzü rica edeceğim. En azından yanlış adım atmamak adına, emsal davalardan da bilgi sahibi olan kişilerin verebileceği bilgiler doğrultusunda, sonuçsuz kalmayacak şekilde hareket etmek istiyorum.

Ben 23 yaşında bir bayanım. Annemle babamın 20 sene önceki boşanmalarından sonra velâyetim anneme verilmiştir. Bugün ve halen annemle birlikte yaşamaktayım. Bu süre zarfında 2 sene babamın yanında yaşamışlığım vardır. Maruzatım şudur ki, babamla geçirdiğim 2 sene haricinde, babamın anneme de, bana da herhangi bir maddi desteği olmamıştır. Şu an asgari ücretle özel bir firmada çalışmaktayım. Kendime ait SSK güvencem mevcut. Kendi adıma herhangi bir malvarlığım bulunmaması ile birlikte, babamın kendi adına malvarlığı ve kendisine ait işi mevcuttur. Ergin olduğum halde, Türk Medeni Kanunu'nun 364.maddesine göre, yoksulluğa düşmem halinde talep edebileceğim bir yardım nafakası hakkım var. Bu durumda ben, babama karşı yardım nafakası davası açarsam, davanın lehime sonuçlanma ihtimali var mıdır?

Şimdiden görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.