Efendim sizlerin değerli fikirleriniz ışığında bir hususun aydınlatılması istirham edecektim..
Benim başımda bir sıkıntı var.Ve bunu sgk ya bilgi edinme kanununca ilettim.aynı dilekce buraya yazıyorumm acaba bundan bişey çıkarmı....
Demek istediğim adamlar benim ssk girişimi iptal etmişler.ben girişimi 17 yaşında amcamın yanında çalışıyor olarak gözüküyordum..Adı geçen kontrol memurlarınca yakınımın yanında çalışıp yeni çıkan konuna 1 ay kala böle düşük bir hizmeti ile dikkaet çekmiş olacak ki kontrol etmişler adı üstünde ama böyle bi kontrol vukuu bulmamıştır.Şirkete herhangi birisinin gelip inceleme yapmamıştır.sizce benim sigortamı iptal etme hakları varmıdır..Sizlerin görüşlerine ihtiyacım var...Biide bu konuda emsal akrar falan varmı acaba..Teşekkür ederim.

Benim 05.03.2008 yılında "******** TİC LTD ŞTİ'NDE" çalışmış bulunarak ***********8569 sayılı sigorta sicil numaram ile ***** SOS. GÜV. İL MÜD 'ne girişim yapılmış olup,01.04.2008 yılında işi bırakmam neticesinde sigortamın çıkışım yapılmıştır(ek1 ve ek2).
Daha sonra ise "İşe Giriş Bidirgesi ve Aylık Prim Hizmet Belgeleri Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin" 18.Madde sine muhalefetten "C.12.8.SSK.4.26.02.00/VIII-2" sayılı belge ile sigortamın iptal edildiği konusunda bilgilendirilmiş bulunuyorum.Yanlız 22.08.2009 tarihli AG-152 Kontrol memurluğunun raporuna istaneden iptal edilen sigorta girişimin tamamiyle gerçeği yansıttığının bilincinde olarak,herhangi bir kontrol memurunun çalışmış olduğum şirkete gelerek çalışma yapmadan bu raporu nasıl yazdığının ve bu adı geçen kontrol memurluğu raporunun hangi somut delillerle sigortamı iptal ettiğinin açıklanmasını,gerekirse adı geçen Kontrol memuru raporunun bir fotokopisinin tarafıma gönderilmesini,iptal edilen sigortamın tekrar açılmasını,Hakkımda ücret tahâhkkuk etmeyecek gerekli dökümanların ve cevapların iş adresime yazılı ve e-posta adresimede mail olarak gönderilmesini bilgilerinize arz ederim.