Boşanma sürecinde, eski eşimin ailesine hakaret davası açtım ve kazandım.Avukatım yoktu, onların vardı.Şahitler dinlendi ve hakim, suçlu olduklarına karar verdi.Fakat onlar temyize gittiler.
Temyiz süreci aşağı yukarı ne kadar zaman alır?
Temyizde kararın bozulma ihtimali var mıdır?
Eğer karar değişmezse tazminat davası açacağım.Ayrı ayrı her birinden ortalama kaç lira alabilirim?Talebim ne olmalıdır?
Hakaret davası açtım kazandım, tazminat davası da açacağım demişsiniz. Muhtemelen hakaretle ilgili şikayette bulundunuz, ceza yargılaması yapıldı ve ceza aldılar, ben böyle anlıyorum.
Temyizde kararın bozulup bozulmayacağını ya da temyizin ne kadar süreceğini dava dosyasını görmeden, karşınızdaki kişilerden kaçar lira tazminat alabileceğinizi de aranızda geçenleri ve sarfettikleri kelimeleri duymadan hiçbir avukat bilemez.
Ayrıca, "avukatım olmadan kazandım"ın size verdiği kendine güvenle tazminat davasını da şahsenaçmanızı tavsiye etmem. Zira ceza hukuku ve özel hukuk farklıdır, ceza hukuku kendliğinden işler. Tazminat davası daha farklı olacaktır vebir avukatın yardımına mutlaka ihtiyaç duyacaksınızdır.
Kısacası, profesyonel yardım almanızı tavsiye ederim.
Avukatımın olmaması kendime güvenimden değil, hem boşanma davası hem de bu dava için avukat tutacak maddi gücümün olmayışındandır. Eğer karar değişmezse tazminat davası için avukat tutacağım.
Evet ceza aldılar. Onlar inkar ettiler, şahit göstermediler. Fakat benim şahitlerim vardı. Sarf edilen sözler: "şerefsiz, yüzsüz, mal canlısı, Allah belanı versin..." ve "tükürme" eyleminde bulunmuşlardır.
Karar: Sanıkların sübut bulunan hakaret suçundan eylemine uyan 5237 sayılı TCK'nin 125/1 maddesi gereğince suçun önemi, işleniş şekli ve özellikleri göz önünde bulundurularak takdiren ve tercihen "90 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırılmalarına", sanıklara verilen bu ceza üzerinden başkaca arttırıma ve indirime takdiren yer olmadığına , "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına", "5 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmalarına" karar verilmiştir.
Yani benim anladığım 5 yıl içinde kasten bir suç işlemezlerse bu ceza da düşecek sanırım. Ama ben tazminat davası açmak istiyorum.
Tazminat davası açabilirsiniz, istediğiniz meblağı da talep edebilirsiniz. Ancak hükmedeceği miktar hususunda hakimin takdir yetkisi vardır. Mevcut durum gerek sarfedilen kelime ve ithamlarn ağırlığı, gerek kişilerin maddi durumları ve gerekse buna benzer diğer özel şartlar ile beraber değerlendirilir.
Talep ettiğiniz meblağın toplamının binde 59'unun 4'te 1'i miktarında bir harç ödeyerek dava açacaksınız. Miktarı hesaplarken bunu da göz önünde bulundurun.
Tazminat davasında ceza davasını delil gösterebilirsiniz. Yine de en sağlam ıspatınız şahitler olacaktır.
Tazminat davası açtım.Eylül sonunda ilk duruşma olacak.Elimizde karar var ama ortalama ne kadar sürer tazminat davası bir bilginiz var mı?
Ve diyelim ki tazminat davasında belli bir miktar almaya hak kazandım,kararı temyize götürebilirler mi?Yine de tazminat miktarını belli bir yere ödemeleri gerekmez mi?
"Hükmün açıklanmasının geri bırakılması..." şeklinde karar verilmişti davada.90 gün hapis cezası görülüyor;ancak 5 yıl içerisinde bir suç işlenmediği takdirde ne hapis ne de para cezası almayacaklar.Beraat isteyerek karara itiraz ettiler;fakat itirazları kabul edilmedi.Sonuçta suçları sabit yani.
Şimdi avukatımla tazminat davası açtım 10'ar bin liradan toplam 30 bin lira manevi tazminat talep ettim.Karşı tarafın avukatı duruşmada 2010 Temmuz'unda çıkan yeni bir karardan söz etti."Hükmün açıklanmasının geri bırakılması..." ifadesine göre davanın yeniden görüşülüp bu hükmün açıklanmasını istiyorlarmış.İstedikleri beraat tabiki.Bana biraz karışık geldi bu durum.Acaba bilgisi olan bir üyemiz bunu açıklayabilir mi?
Ceza davasında "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" şeklinde karar verilmesini kendileri talep etmişti.Şimdi de hükmün açıklanmasını istiyorlar.Beraat etme ihtimalleri var mıdır?Ve ceza davasındaki aynı hakim mi bakacak bu davaya?İnşallah aynı hakim bakar;çünkü itiraz dilekçelerinde hakim hanımın taraflı davrandığını ve objektif bir karar veremediğini yazmışlar.
Şikayet edip dava açtığımda şahitler dinlenmişti geçmişte.Şimdi tazminat davasında hakim yeniden şahit isteyebilirmiş
Konu hndakd tarafından (04-10-2010 Saat 14:43:02 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: ekleme
Hükmün açıklanmasını istemelerinin amacı kararın temyiz yolunu açıp, yargıtayda hükmün bozulabileceği umududur. Bence riskli. Ya yargıtay onarsa, bu sefer 90 gün yatacak. Hagb kararlarının temyiz edilmesi bana hiç mantıklı gelmiyor.
Sanıklar hükmün açıklanmasını istemişlerdi,ama davaya sanıkların hepsi gelmedi.Aynı evde yaşıyorlar ama güya birine tebliğ edilmiş de ikisinin haberi yokmuş Hakim, ekim ayına tarih verdi ve duruşma tarihinin sanıklara yeniden tebliğ edilmesini istedi.
Öte yandan ilk karara dayanarak (hükmün açıklanmasının geri bırakılması...) tazminat davası açmıştım.Bu davada tekrar şahitler dinlendi,hakim karar verecekti ama davalılar hükmün açıklanmasını istediklerini,asliye cezada davalarının devam ettiğini,beraat etme ihtimallerinin olduğunu,dolayısıyla beraat durumunda tazminat davasının da hükümsüz kalacağını beyan ettiler.Hakim Bey de asliye cezadaki duruşma tarihini sordu ve bunun bir gün sonrasına gün verdi.
İnşallah hayırlı sonuçlar gelir...Avukatım olumlu şeyler söylüyor.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku