eşimden boşanma arifesindeyim, 1 çocuğumuz var. Evlenmeden önce 2000 haziran ayında bir daire aldım, eylül 2000 de evlendim, 2005 de bir daire daha aldık sonra bu sene bir daire daha aldık, ancak bu arada ben işsiz kaldım ve boşanma durumuna geldik, şuan son aldığımız dairede oturuyoruz...
şimdi boşandığımız zaman ben kendime ait ilk daireye taşınacağım eşim son aldığımız dairede kalacak veya ailesinin yanına taşınacak...
sonuçda boşandığımızda ilk daire benim diğer dairelerde 1 onun 1 benim olacak değilmi ?
ben işsiz olacağıma göre çocuğun velayeti anneye verilir büyük ihtmal, o zaman ben 1 dairede oturup diğer dairenin kirası ile ancak geçinirken, ve eşim devlet memuru olup benim kira gelirimin 3 katı kazanırken acaba mahkeme yinede benim nafaka ödememe karar verebilirmi?
benim kira gelirim 590 tl eşimin geliri 2000 tl...
Hukuki NET Güncel Haber
Konu omertcan tarafından (13-05-2010 Saat 22:29:23 ) de değiştirilmiştir.
cevap için teşekkürler bunca gün içimi rahatlacak aksi bir cevap bekledim ama gelmedi
peki asgari ücretin bile altında ve süreklilik arzetmeyen (kiracı çıktı diyelim ev birkaç ay boş kaldı veya yıllık gelir vergisi, emlak vergisi v.s ödenmesinden) gelirden dolayı ben geçim sıkıntısı çekerken hakim menkul kıymetlerin değeri üzerindenmi nafaka bağlar yoksa gelir durumuna göremi nafaka bağlar ?
Hakkınızda ekonomik ve sosyal durum araştırması yapılır. Edinilen bilgilere göre nafaka hükmedilir. Şu an çalışmıyor olmanız hiç çalışmayacağınız anlamına gelmiyor. Evli olsa idiniz, eşiniz çalışmasa idi o evi geçindirmeyecekmiydiniz, çocuğunuza bakmayacakmaydınız, nitekim şimdide çocuğunuza karşı aynı sorumluluklarınız sözkonusu. Hakimde böyle düşünecektir. Çalışır ödersiniz.. Tabii çalışmanıza mani bir haliniz yoksa, hastalık, sakatlık, yaşlılık gibi....
İlk daire sizin kişisel malınız.
Sonraki iki daire paylaşıma tabi tutulacak.
Eşiniz de çalıştığına göre mutlaka o daireler için ödeme yapmıştır. Bu ödemelerini ispatlayabilirse önce bu değer artış payını alacak. Geriye kalan değerler paylaşıma tabi tutulacak.
Yani bir daire onun, bir daire benim çıkarımı yanlış.
İlk daire sizin kişisel malınız.
Sonraki iki daire paylaşıma tabi tutulacak. Eşiniz de çalıştığına göre mutlaka o daireler için ödeme yapmıştır. Bu ödemelerini ispatlayabilirse önce bu değer artış payını alacak. Geriye kalan değerler paylaşıma tabi tutulacak.
Yani bir daire onun, bir daire benim çıkarımı yanlış.
Hocam bu değer artış payını çalıştığı ve çalışarak kazandığı maaşından katkıda bulunduğu içinmi alacak, yoksa kişisel mallarından katkıda bulundu ise bu nedenlemi pay alacak..
Biraz daha açabilirmiyiz acaba....
12) Edinilmiş maldaki değer artışı nasıl hesaplanır?
Eşlerden biri diğer eşin bir mal edinmesine sahip olduğu malın iyileştirilmesine veya korunmasına HİÇ VEYA BİR KARŞILIK ALMAKSIZIN katkıda bulunmuşsa tasfiye sırasında bu malda ortaya çıkan değer artışı için KATKISI ORANINDA alacak hakkına sahip olur. Bu alacak o malın tasfiye sırasındaki değerine göre hesaplanır. Bir değer kaybı söz konusu olmuşsa katkının başlangıçtaki değeri esas alınır. (md.227)
a) Eşlerden birinin mal rejimini sona ermesinden önceki BİR YIL içerisinde diğer eşin RIZASI OLMADAN olağan hediyeler dışında yaptığı karşılıksız kazandırmalar
b) Bir eşin mal rejiminin devamı süresince diğer eşin katılma alacağını azaltmak kastıyla yaptığı devirler.
Kişisel mallar ile edinilmiş malar arasında denkleştirme yapıldıktan sonra kalan miktar eşler arasında eşit paylaştırılır.
Ancak zina veya hayata kast nedeni ile boşanma durumunda yargıçkusurlu eşin artık değerdeki pay oranının hakkaniyete uygun olarak azaltılmasına veya kaldırılmasına karar verebilir.
Hocam bu değer artış payını çalıştığı ve çalışarak kazandığı maaşından katkıda bulunduğu içinmi alacak, yoksa kişisel mallarından katkıda bulundu ise bu nedenlemi pay alacak..
Biraz daha açabilirmiyiz acaba....
Abdullah bey, eşin çalışması karşılığı elde ettiği gelir kişisel değil, edinilmiş mal statüsünde. Sizin de koyduğunuz madde açıklamalarından da anlaşıldığı üzere eş, edinilmiş olan ev üzerinde DEĞER ARTIŞ PAYINA sahip. Biz buna katkı payı demiyoruz. Katkı payı eski kanun zamanında kaldı.
Borçlar çıkıldıktan sonra yapılan denkleştirmelerden sonra kalan birşey varsa ona KATILMA ALACAĞI diyoruz yeni kanunda.
Kişisel mallarından katkıda bulunduysa bunları da aynı hüküm çerçevesinde alacaktır.
Kişisel mallardaki katkı ile edinilmiş mallardan katkı arasındaki farkı ise biz avukatlara da birşey kalsın diye anlatmıyorum.
Bu mal rejimi konusu hukukçuların da anlamakta zorlandığı karışık bir konu.
Anlamanın en iyi yolu, bu konuda soruları / sorunları olanların bir avukatla yüz yüze görüşmesi.
Ciddi bir hesap kitap işi aynı zamanda.
açıkçası bunları okudukdan sonra bende bu mal paylaşımını yanlış bildiğimi anladım...
ben çalışırken eşimden daha fazla kazanıyordum, buna rağmen daha sonradan aldığımız 2 evide eşimin üzerine yapıp onu onore etmek istemiştim. Şimdi tam anlamadım ama ben bu işten bayağı zarar mı edeceğim?
beraber aldığımız evlerden biri 110bin ediyorsa diğeri 140bin ediyor, ben bu durumda bile ona 140bin lik daireyi verip kendime 110 binliği almayı düşünüyordum ama şimdi yazdıklarınızdan sonra o 110binlik için bile mahkemede ne kadar kazanıp ne kadar katkıda bulunduğumu kanıtlamammı gerekecek ? (ayrıca ailemden bu evler alınırken toplam 40bin tl lik katkıda sağlanmıştı ama nasıl kanıtlarım bilmiyorum)
Ayrıca nafaka konusunda da bu yaştan sonra kolay kolay iş bulabileceğimi sanmıyorum, evli kalsa idik eşim çalıştığı ve kira aldığımız için geçim sıkıntısı çekmeyecektik ama şimdi eşim geçim sıkıntısı çekmezken (ailesinin yanına taşınsa aylık geliri 2000tl maaşı 600 tl kira toplam 2600 tl olacak) ben tek kiraya kaldığım içim mağdur ben olacağım.
evliyim ve 10 aylık bir bebeğim var. Eşim ile anlaşmalı olarak boşanmak üzere mahkemeye başvurdulk. Kocamdan bir talepte bulunmadım fakat mahkemeye 1...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku