Merhabalar .. 2 yıllık nikahız bir beraberlikten doğan çocugum var . Ancak 5 gün önce annesi evi terk etti . Nereye gittiğini kimin yanında oldugunu bilmiyorum . Ailesinde olmadığından eminim . Çocugun nüfusu annesi adına kayıtlı kimlikte baba hanesinde adım geçiyor sadece . Çocuğunum doğum kağıtları kimlik fotokopisi herşeyi mevcut bende . Dün birliklelik yaşadıgım insanla msnde görüştüm eve dönmeyeceğini yeni hayat kurdugunu çocuğuda asla göstermeyeceğiini söyledi . Konuşma yaptıgı yerin ip adresi elimde mevcut konuştuğmuz seylerin log kayıtlarıda var kendisine defalarca dön eve dememe rağmen yukarda belirtmiş oldugum cevabı vermiştir . Birlikte oldugum kişinin babasından kalan emekli maaşı var ( 199 TL ) başkada geliri yok . Şimdi benim nasıl bir hukuki yol izlemem gerekir . Dün bir avukat arkadaşım bana önce babalık davası açmam gerektiğini söyledi ancak ben adreslerini dahi bilmiyorum bilsem bile dava açıldıktan sonra eminim adresini değiştirecektir .Çocuğumun karanlık bir geleciği olmamasını istiyorum ama şu anda elimden birşeyde gelmiyor . Nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda beni aydınlatırsanız çok minnetar kalırım.
Evi terk etmesinin bir sebebi olmalı değil mi? Durduk yere evi neden terk etsin kadın?
Nikahsız bir birlikteliği etik bulmuyorum, Seviyorsan, Birlikte yaşıyorsan eğer basacaksın nikahı ki vermiş olduğun değeri göstereceksin.
Konu hakkında bir düşüncem yok ne yapılacağı konusunda'da ama dava açtığın zaman adres değiştirmesinin bir önemi yok nasıl olsa bulunur...
Burada yazıyorsun ama ilk hangi taraf dinlenir ise o taraf haklı oluyor ister istemez
Evi terk etmesinin bir sebebi olmalı değil mi? Durduk yere evi neden terk etsin kadın?
Nikahsız bir birlikteliği etik bulmuyorum, Seviyorsan, Birlikte yaşıyorsan eğer basacaksın nikahı ki vermiş olduğun değeri göstereceksin.
Konu hakkında bir düşüncem yok ne yapılacağı konusunda'da ama dava açtığın zaman adres değiştirmesinin bir önemi yok nasıl olsa bulunur...
Burada yazıyorsun ama ilk hangi taraf dinlenir ise o taraf haklı oluyor ister istemez
Burada benim anlamadığım nokta; siz çocuğunuz için nasıl bir yol belirleyeceğinizi mi soruyorsunuz?
Baba ismi olarak sizin adınız yazmıyor mu nüfus kağıdında soyadı annesin de olsa?
Velayati almanızın hem de ufakken çok zor olduğunu biliyorsunuzdur. Nikahsız da olsanız çocuğunuzun annesi sizden çocuğunuz için iştirak nafakası alır, onunla çocuğuna bakabilir.
Siz bulamıyorum derken, başına bir şey gelmediğinden emin misiniz?
Ayrıca nikahsız beraberlik taraftarı değilim ama karşısında da değilim. Nikahın değerle bir ilgisi olduğunu bir kadın olarak düşünmüyorum.
Nikahın değerle bir ilgisi olduğunu bir kadın olarak düşünmüyorum.
Değer ile bir ilgisi olduğunu düşünmüyorsunuz peki çocuk hak etmiyormu o değeri?
Zaten bir ilişki 2 yıl sürmüş ise ve birde ortada çocuk var nikahın mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum en azından nikah olsaydı bu şekilde rahat çekip gidemezdi değil mi? Gitmiş olsa bile çocuğu baba rahat bir şekilde alabilirdi.
Ben bağlı bulunduğum karakola bildirdim . İllegal yolla cep telefonun en son nerede sinyal aldığı bilgisine vardım . Başka birisi ile gitmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyorum ki zaten konuyu açtıgımda belirttim kendisi ilede görüştük net üzerinden . Benim yapmaya çalıştıgım şey ilk etapta elbette eve geri getirebilmenin yollarını bulmak bu hukuken mümkün görünmüyor çünkü resmiyette birşey olmadıgı için hak talep edemiyorum . neden nikah yapılmadı sorusuna gelincede bizim çocugumuz olmadan önce düzenli bir beraberliğimiz yoktu. Korunuyorum dediği halde hamile kaldı ve ardından ben kürtaj yaptırmadım ( bunu cinayet olarak görüyorum ) . Sonra bende yaşamaya başladı . Nikah gecen yıl yazın yapılacaktı ama kendisi babasının maaşının kesileceği ve SSK dan faydalamayacagını düşünerek olumsuz baktı . Çocuğumu ben kendi üzerime alamadım red ettiğimden değil doğum oldugunda Hastanede bir sürü sorun cıktı nikahsız oldugumuz için bu yüzdende annesinin adına kaydettirdik sonuç olarak baba adı hanesinde adım geçiyor diye pekte üzerinde durmadım .. Yani burda kadın nikah ister erkek kaçar durumu yok tam tersi bir olay var ( bu konuları bilen komşularımda var ) burada mağdur olan benim evladımdan resmen koparıldım yerini bilmiyorum nerde ne şartlar altındalar açlarmı toklarmı bilmek istiyorum tabi ben duygusal yönden böyle bakıyorum meseleye ancak hukula bu işi nasıl çözebilirim benim sorum bundan ibaret ilginiz ve cevaplarınız için tesekkür ederim yinede
Konu Birderece tarafından (14-05-2010 Saat 14:03:32 ) de değiştirilmiştir.
Değer ile bir ilgisi olduğunu düşünmüyorsunuz peki çocuk hak etmiyormu o değeri?
Zaten bir ilişki 2 yıl sürmüş ise ve birde ortada çocuk var nikahın mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum en azından nikah olsaydı bu şekilde rahat çekip gidemezdi değil mi? Gitmiş olsa bile çocuğu baba rahat bir şekilde alabilirdi.
Ben öyle bakmıyorum, hele benim ve çevremdeki evlilik boşanma sürecini gördükten sonra. Belki bir otuz sene önce evlilik hem kendi içinde hem toplum önünde kutsal olarak anılan, görülen ve ona göre davranılan bir kurumdu ama artık öyle değil. Elbette evlilik bir ilişki için artı. Ama o ilişkiyi sürdürme açısından artık hiçbir önemi yok. Evli bir kadın ya da adam da evliyken hiçbir şey demeden evi terkedip izini kaybettirebilir. Kolaylıkla zorlukla ilgisi yok, emin olun bu örnekteki hanım nikahlı da olsa evi terkederdi çocukla beraber. Çocuğun hak etmesinden bahsedersek de; bir çocuk iyi bir anne ve babayı hak eder öncelikle, evli ya da bekar sorumluluğunu almamış, anne baba olmanın sorumluluğuna sahip olmayan insanlar bunu yeterince beceremezler.
Bizim genel olarak sorunumuz toplumda çok büyük ikiyüzlülük içinde olmamız. Evlilik kutsaldır der dururuz ama sağlıklı bir evliliğin ana şartlarını evlenirken aramayız, mutsuzluğun geldiğini gördüğümüz halde evliliğin sürmesini tercih ederiz, sonuçlar korkunç olup bir de ortada çocuk olduğunda bu sefer çocuk için evlilik gibi bir garabet ortaya çıkar.
Ben öyle bakmıyorum, hele benim ve çevremdeki evlilik boşanma sürecini gördükten sonra. Belki bir otuz sene önce evlilik hem kendi içinde hem toplum önünde kutsal olarak anılan, görülen ve ona göre davranılan bir kurumdu ama artık öyle değil. Elbette evlilik bir ilişki için artı. Ama o ilişkiyi sürdürme açısından artık hiçbir önemi yok. Evli bir kadın ya da adam da evliyken hiçbir şey demeden evi terkedip izini kaybettirebilir. Kolaylıkla zorlukla ilgisi yok, emin olun bu örnekteki hanım nikahlı da olsa evi terkederdi çocukla beraber. Çocuğun hak etmesinden bahsedersek de; bir çocuk iyi bir anne ve babayı hak eder öncelikle, evli ya da bekar sorumluluğunu almamış, anne baba olmanın sorumluluğuna sahip olmayan insanlar bunu yeterince beceremezler.
Bizim genel olarak sorunumuz toplumda çok büyük ikiyüzlülük içinde olmamız. Evlilik kutsaldır der dururuz ama sağlıklı bir evliliğin ana şartlarını evlenirken aramayız, mutsuzluğun geldiğini gördüğümüz halde evliliğin sürmesini tercih ederiz, sonuçlar korkunç olup bir de ortada çocuk olduğunda bu sefer çocuk için evlilik gibi bir garabet ortaya çıkar.
Yok birbirimizden farkımız;farkımız cinsiyetimiz....bu kadar mükemmel açıklama olabilir....resmiyeti koruyalım derken ;olan ana- baba, çocuğa oluyor...6 senedir boşanamamanın suçlusu kim şimdi..?hep savundum savunmaya devam edeceğim...eşlerden birinin istememesi halinde boşanma gerçekleştirilmeli ve temyiz yolu kapatılmalı....maddi ve mali konular ayrı devam etmeli.....tabi ki mağdur taraflar korunmalı....her iki konuda tek hakimin kararına bırakılmamalı.....
Cevap: Nikahsız Beraberlikten Doğan Cocuk Hakkında
slm sayın Birderece;
çocuğunuzun annesi bence lanse ettiğiniz kadar(çocuğu karanlık bir gelecek sunmak lafından anladığım kadarıyla) sorumsuz bir insana benzemiyor gibi. neticede, bir çok sorumsuz anne çocuğunu da bırakmak suretiyle evi terkediyor. dediğiniz gibi,bir başkasıyla gitmiş olsa neden ayak bağı istesin dimi? sanki başka gerekçelerle evi terketmiş gibi. siz de davranışlarınızı bi gözden geçirseniz bence. sorunuza gelince babalık davası açarak önce çocuğun babası olduğunuzu ispatlamalısınız sonra babalıkla ilgili haklarınız başlayacaktır.
Cevap: Nikahsız Beraberlikten Doğan Cocuk Hakkında
Çocuğuz için babalık davası açmanıza gerek yok. Nüfus Müdürlüğüne vereceğiniz bir dilekçe ile çocuğunuzu tanıyabilirsiniz. Böylece sizin nüfus kütüğünüzle de ilişki kurulmuş olur.
Çocuğunuzun velayetini istiyorsanız dava açmanız gerekir.
Çocuğunuzun annesini geri istiyorsanız kanun yolu kapalı, insani ilişkiler devreye girecek.
değerli hukukçu üyeler, anne baba türk ve italyada çalışıpta, anne çocuğunu isviçrede doğurursa çocuğun isviçre yasalarına göre kazanacakları haklar...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku