Umarım bana yardımcı olabilirsiniz. Çok çaresiz durumdayım.

Seneler evvel aldığım bir kredi kartı vardı Iş Bankasından. Faturaları düzenli ödeyemediğim için kartıma el konuldu. Buna istisnaden 2008'de çalıştığım şirkete, maaşıma haciz geldi. Aylarca süren kesintilerden sonra, borcum kapandı (buna dair bir kağıtım yok).

Bunun üzerine ben avukatı aradım, ve avukat masrafı olduğunu söyledi. Onuda ödedim.

Şimdi ise yeni bir haciz geldi. Dosya numarası aynı ve miktarı ilkinin yarısı. Bunun üzerine avukatı aradım. Bürosundan biri bana bu durumu araştıracağını söyledi. Hiç kimse geri dönmedi. Ben aradığımdada ulaşamadım hiç kimseye.

2 ay geçti üzerinden, tekrar haciz kağıdı geldi şirketime. Bu sefer muhasebede müdürü bu miktarın kesileceğini söylüyor. Avukat bürosunu aradım ve bu borcun neden olduğunu sorduğumda, bana iş bankasına hala borçlu olduğumu söylediler. Ben ise, ilk haciz işlemlerinde bu borcun kapatıldığını söyledim. Bunun üzerine hırçınlaşmaya başladı konuştuğum kişi ve benım Iş Bankası ile bağlantı kurmamı söyledi. Yalnız telefon numarası bile vermedi. Sonrasında telefonu yüzüme kapadı. Ben tekrar aradığımda farklı biri açtı telefonu ve benim Iş bankası ile görüşmemi söyledi. Kiminle konuştuğumu sorduğumda ise, soyadını vermedi ve vermeyeceğiz dedi. Iş bankasını arayın bizi ondan sonra arayın dedi.

Iş bankasına ait tüm numaraları aradım. En sonunda haciz işlemlerine bakan birine ulaştım ama o da bana yardımcı olamayacağını ve avukattan bilgi almamı söyledi. Iş bankasında ne hesabım var ne de kredi kartım, müşterileri olmadığım için gidip konuşabileceğim bir şube dahi yok.

Lütfen bana yol gösterir misiniz?

Teşekkür ederim.
Duygu