İyi akşamlar;
Mart 2001 ve Kasım 2002 tarihleri arasında kiraladığım dükkanda esnaflık yaptım. Mart 2001'de vergi dairesine kayıt olup, maddi imkansızlıklardan dolayı vergi levhası düzenletmek dışında hiç bir işlem yaptıramadım. Yazar kasa bile alamadım. Sonuçta işi sürdüremedim ve terkettim. Vergi dairesine ibraz ettiğim adreste terkediş tarihimden itibaren yaklaşık 1,5 yıl daha ikamet ettim. Bu süre zarfında tarafıma herhangi bir tebligat v.b. gönderilmedi.
Bugün (12 Mayıs 2010) maaşımın kalan kısmını bankadan çekmeye gittiğimde bankadaki miktarın vergi dairesi tarafından haczedildiğini öğrendim... Akabinde vergi dairesinde yukarıda bahsettiğim olaydan dolayı faiziyle beraber toplam 1.772 TL'lik bir vergi borcum olduğunu öğrendim. Anaparanın 400 TL civarında bir şey olduğunu söylediler. Haciz edilen maaşımdan sonra kalanın takside bağlanarak işin çözümlenebileceğini söylediler.
Benim o dükkanı çalıştırdığım 22 ay civarındaki toplam karım 1.772 TL'yi geçmemiştir. Üstünden 7 yıl geçmiş. Aynı adreste sonrasında 1,5 yıl daha ikamet etmişim. 7 yıl sonra hesap numaramı bulan kurum sonraki ikametgah adreslerime neden tebligat göndermemiş... Bu konuda yapabileceğim bir şey var mıdır?
Bu konularda biraz cahilim. İnşallah doğru başlıktayımdır. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...