Ben Aksaray Üniversitesinde son sınıf öğrencisiyim.Üniversitemizde yaz okulu uygulaması var ve sene içinde kalınan dersleri yazın alıp geçme imkanı sağlamışlar.Sene başında açıklanan akademik takvimde öğrencilere sağlanan tek ders sınavları tarihi 7.9.2010-9.9.2010.Bende bu tarihlere güvenerek son kalan 2 dersimi yaz okulu ve tek ders sınavıyla verip okulu bitirmeyi düşünüyordum.Senato son toplantısında bu tarihi 9.6.2010-11.6.2010 tarihine çekme kararı almış.Bu tarihlerde olunca tek ders sınavına giremeyip okulumun uzaması ve uygulamalı dersi bıraktığım için de benden devam zorunluluğu isteniyor.

Yönetmelik tam olarak şöyle yazıyor

Tek ders sınavları; azami öğrenim sürelerini doldurmamış olan ve mezuniyet için genel sınava girme
koşulunu yerine getirmiş oldukları halde tek dersi kalan öğrenciler, dilekçeyle başvurmaları halinde, ilgili yönetim kurulu kararıyla akademik takvimde belirtilmiş olan tarihte, tek ders sınavına girerler. Bu sınavlarda ara sınav notuna
bakılmaz, en az CC notu almak başarılı olmak için yeterlidir. Başarılı olamayan öğrenciler ders ekle-sil günlerinde
kayıt yenileme ve kayıt formu doldurma işlemlerini yaparlar.

buradaki maddenin beni bağlayıcılığı konusunda bilgi almak istiyorum.Sene başından beri ve halen akademik takvimde 7.9.2010 görünen tek ders sınav tarihine bakarak yaptığım program ve madur edilmem konusunda mahkemeye başvurmamın sonucu ne olabilir.Benim durumumda başka fakültelerde birçok öğrenci de varmış.