Merhabalar Öncelikle Yardımlarınız için teşekkürler
6 Ay önce bir galeriye aracımın satılması veya takasa verilebilmesi için bıraktım.Ancak galerici kendilerinde benim işime yarayabilecek bir araç olduğunu benimkininde kendilerine alabileceklerini iki aracı takas yapıp yapamacağımı sordular bemde işim gereği iyi olabileceği için kabul ettim . Fakat bana verdikleri aracı kendilerine güvendiğim için hiç bakmadım aynı gün satış sözleşmesiyle kendi aracımın satışını galericiye verdim.Onların aracı ile benim sattığım araç arasındaki fark için 3000 tl fark olduğunu söylediler şahitlerle satış sözleşmesi yapıldı benim aracın bedeli takas alınan aracın bedeli ve fark olarak belirtilen 3000 tl yazıldı ve senet verildi.Ertesi gün bana verilen araç bana teslim edildi ama çok masrafı olduğunu bu şekilde kabul edemeyeceğimi muaynesinin olmadığını öğrenince kendi arabamın geri verilmesini- başka aracın verilmesini yada senetin iptalini istedim ama yanaşmadılar bu güne kadar da hep oyaladılar.6 aydır trafiğe çıkmıyorum mağdur olduğumu belirttim bir an evvel bana satışı verin senetide iptal edin dedim olmadı tartıştık.Aradan 6 ay geçmesine rağmen bana satışı vermemeleri benim aynı gün satışı vermem ve bu işi yapan da galerici olması nedeniyle TCK 158/i-) Serbest meslek sahibi kişiler tarafından, mesleklerinden dolayı kendilerine duyulan güvenin kötüye kullanılması suretiyle,) cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum. Şu anda henüz soruşturma aşamasında olduğu için sonucu bilemiyorum. Ben verdiğim aracın satışını verdim ama galerici bana satış vermiyor seneti öde diyor aradaki sözleşmeninde bir geçerliiği olmaması nedeniyle rahat rahat hareket ediyor araç trafikte olmadığı için bekliyor sonucu. Verdiğim aracın iadesini isteyebilirmiyim. Çünkü her türlü seçenek sunmama rağmen yanaşmıyor. Ayrıca ellerindeki 3000 tl lik senet için iptal davası açmak istiyorum . Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Yardımlar için tşk.