Miras paylaşımı ile ilgili yaşanan bir olayı özet olarak yazıyorum.

Mehmet'in annesi ve anneannesi hayatta değil. Anneannesinin annesinden kalan miras, diğer mirasçılar tarafından her türlü hukuki işlem yerine getirilerek paylaşılıyor.

Bu gelişmeler içerisinde, veraset ilamı alınıyor, kalan arazilerin mahkemece paylaşımının yapılması için dava açılıyor ve dava sonuçlanıyor ve karar kesinleşiyor.

Miras paylaşımı sırasında yapılan tüm hukuki işlemlerde, Mehmet'in adresi kardeşinin adresi olarak gösteriliyor ve gelen tüm tebligatlar Mehmet'in kardeşi tarafından alınıyor ve Mehmet'e hiçbir şekilde bilgi verilmiyor.

Mehmet'in böyle bir mirastan bile haberi yok ve tebligatlar kardeşi tarafından alınıp kendisine haber verilmediğinden yapılan işlemlerden haberi olmuyor. Mehmet, tüm bu gelişmeleri bir tesadüf sonucu öğreniyor.

Yaptığı araştırmada, mahkemece yapılan arazi satışında, bazı mirasçıların anlaşarak ihaleye girdiklerini ve arazilere çok düşük fiyatlar ile sahip olduklarını öğreniyor.

Mahkemeden kararın kesinleştiği öğrenilmiştir. Mehmet bu duruma hukuki olarak itiraz edebilir mi?

Bu konuda beni bilgilendirmenizi istirham ediyorum.

Saygılarımla....
.