Kefaletten dolayı evdeki eşyalarım 2008 yılında haczedildi. Bu tarihten sonrada kişisel kredi kartlarımı ödeyemedim ve 3 değişik banka tarafından haciz işlemleri başlatıldı. ilk haczi yapan bankaya olan miktar oldukça yüklü ve kredi borcunun asıl sahipleri ödeme yapmalarına rağmen henüz bu borcu bitirmiş değiller. İkinci olarak hacizli olan eşyalara gelen banka ( ki bu bankaya hem kredi borcum hemde kredi kartı borcum vardı, dosyaları birleştirip hacze geldiler) hacizli eşyaları kendileride yazıp haczettiler, hatta evde bulunan Plazma TV ( ki bunu ilk hazce gelen bankanın avukatı dahi almamış bize yeddi emin bırakmıştı) yi götürdüler. Daha sonra 2009 Kredi Kartı Affı denilen yapılandırmadan faydalanmak için, tek tek kredi kartlarımdan dolayı borçlu olduğum 3 banka ile yapılandırma anlaşması yaptım. 6 aylık düzenli ödemeden sonra, son 3 aydır durumlarımın bozulmasından dolayı bu bankalara ödeme yapamadım.
İkinci bankanın avukatlık bürosundan telefonda " ödeme yapmadığım için Adliyeye verildiğim" "1 ay hapis cezasına çarptırılacağım" ve " bana hanfendinin lutfettiği pazartesi gunune" ödeme yapılması durumunda dosyanın geri çekileceği söylendi.
Henüz hacze gelmeyen Üçüncü bankanın avukatı ise, ben evde olmadığım zaman, aynı şekilde Hapis cezası alacağım şeklinde tehditte bulunmuş.
Hacze gelmeyen Dördüncü bankadan ise ses yok.
Öğrenmek istediğim:
1) Ilk hacizi gerçekleştiren ve eşyalara dokunmayıp yeddi emin olarak bize teslim eden banka, İkinci hacze gelen diğer bankanın alıp götürdüğü hacizli Plazma TV satışından haberdar olurmu. Bunu benim bildirmemmi yasal olarak gerekli? Bu bildirimi, bankanın avukatınamı veya icra dosyasına dilekçe ilemi yapmam lazım.
2) Yasa ile yapılandırmış olduğum ( eşit taksitlere bölüp, ödemeyi taahhüt ettiğim) ve sadece Avukatlar ile yapmış olduğum sözleşme, acaba İcra dairesindeki Taahhüt yerinemi geçiyor? Hapis cezası almam söz konusumudur? Yapılandırmayı 36 taksit olarak kabul edip imzalamıştım, bunuda her üç bankanın avukatlık bürosundaki dilekçe örnekleri ile yapmıştık. Hazırladıkları standart dilekçelerdi.
3) Birinci bankanın dosyasında mal beyanı dilekçem mevcuttu. Bu mal beyanı diğer bankaların açtığı dosyalar içinde geçerlimidir? her açılan dosyaya ayrı mal beyanındamı bulunmam gerekir?
Zaten şuan dahi birinci bankanın borcunun bitmesine imkan yok, yani onların hacizinden sonra zaten benim malım kalmadı salondaki sandalyeleri bile yazdılar. Diğer alacaklı bankalar, icra dairesinde bunu görmüyorlarmıdır?
4) 2009 yılında eşim MS hastalığına yakalandı ve kendisi raporlu ağır hasta durumunda (IST.TIP FAK. Heyet raporu ile). Birinci ve ikinci bankalar hacize geldiklerinde kendisini yeddi emin tayin etmişlerdi.
Şimdi eşimin yeddi eminliğinin kaldırılmasını talep edebilirmiyiz. Kaldırılırsa hacizli eşyaların durumu ne olur.
1- Bunları diğer banka haczederken diğer bankanın haczi olup yediemin olarak size bırakıldığını tutanağa yazdırsaydınız.Yazdırmadıysanız yediemin olarak size bırakılan dosyaya dilekçeyle bildirim yapın.
2-Taahhüdün icra dairesinde yapılması gerekir.Diğeri ise özel bir sözleşme niteliğindedir.Fakat ilgili kanunda böyle bir düzenleme yapılmış mı bakmak lazım.Yani bunların icra dairesindeki taahhüt statüsünde olup olmadığı şeklinde.
3-Evet ayrı ayrı yapacaksınız.Göremezler.
4- Yine aynı dosyaya raporu da ekleyerek ,icra dosyasına bildirimde bulunun.İcra mahkemesine de icra dairesi talebinizi kabul etmezse ,şikayet yoluyla icra mahkemesine başvurun.
1- Vakıfbank müşterisi iken kredi kartı borcumdan dolayı icra takip işlemi başlatıldı ve 2004 Aralık ayından bu yana maaşımdan tahsil ediliyor. Yeni...
Yazan: capital Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku