Sayın Baylar,

Alanyaya yerleşmiş, Sosyal Sigortadan emekliliği bekleyen bir mimarım. Emekliliğe 2003 yılında hak kazanmama rağmen bazı sağlık nedenleriyle ancak 01 Aralık 2008 tarihinde ilk müracaatımı yaptım. Antalya Sigorta Müdürlüğünün çalışmaları toparlayabilmesi yaklaşık 17 ay sürdü! En sonunda, 15 Nisan 2010 tarihinde, gün, yıl ve yaş hesaplarının hepsinin uygun olduğu ve emekliliğe hak kazanacağımı ancak Bağkurdan kaynaklanan bir sorun olduğunu bildirdiler. Kendim Bağkur kayıtlarını incelediğimde - Mecburi Sigortalılık, Başlangıç: 01.09.1985 Terk: 31.12.1988 Hizmet Süresi: 3 yıl 4 ay 0 gün, ve 31.05.2010 itibarı ile Sigortalı borç durumu: 4.437.62, prim borç ay sayısı: 40 ay - şeklinde bir kayıt gördüm.

Antalya SGK da görevli memura göre, bu tutarı İstanbul Bağkura ödemem ve hizmet bilgisini Antalyaya göndertmem gerekiyor, ve ancak ödeme tarihinden itibaren emekli maaşı bağlayabilecekmiş!

Bu borcu 2 sene önce, müracaatı yaptığım tarihte de görebilirlerdi, artık tüm sigorta kurumlarının birleştiği iddia ediliyor ve herşey bilgisayarda, ellerinin altında, ben bile görebiliyorum. Ancak zamanı boşa geçirerek, benim en azından müracaat tarihinden bu güne kadar geçen sürede (18 ay) birikmiş maaş alacaklarımın kaybolmasına neden oluyorlar!

Ne yapabilirim? Bağkur hizmeti iptal edilebilirmi? Antalya SGK yı sorumsuzca davranmaktan mahkemeye verebilirmiyim?

Her türlü bilgi çok makbule geçecektir.

Saygılarımla,