hastanede doktor olarak calısyorum. fakat hastane icinde yapılan islemler ve bazı durumlardan şikayet ve taleblerim için dilekçe yazıp başhekimlik makamına sunuyorum. fakat görevli memur dilekçeyi kayda almadan önce bashekımın gormesı gerektıgını soyluyor bashekımde canının istedigi dilekceyi kayda alıyor istemedigini yırtıp atıyor.kayda alaması gerektigini soyleyincede boyle bir kanun yok varsa getir diyor bu konuda yardım istiyorum.dilekçe almayan amire yapılacak cezalar hakkında acık şekilde neler olacagını eklerseniz sevinirim kolay gelsin
Göndereceğiniz dilekçeyi iki nüsha olarak hazırlayınız.Bir nüshasını İTM (İadeli taahhütlü mektup) olarak postalayınız. "Gönderme makbuzu" ile size geri gelecek olan "alındı" belgesini dilekçeniz suretinin yanına koyunuz. Gerekeni, gereken sürede yerine getirmiyorsa, ondan sonra "gereği için" uğraşırsınız.
Ben; KEY konusunda, ikâmet ettiğim yerdeki kurum amirliğine bile, dilekçeyi İTM olarak gönderirim.
her verecegimiz dilekceyi posta ile gonderirsek adamla papaz olmaktan baska bir sonuc alamam bana sadece dilekce hakkının engellenemez olduguna ve kurum amirinin bunu işleme sokması gerektiğine ve işleme sokmadığı durumda hangi sucu işlemis olacagına ve cezai mueyidesi hakkında bilgi verirseniz ancak bana yardımcı olacaktır yoksa bende noterle dilekce vermeyi bilirim ama bu pratikte zordur ve ben tum hastanedeki arkadaslar icinde yzıyorum tum hastane hergun postaneye taahhutlu mektup vermeyemi gidecez tesekkurler
Sayın, "Bunu, noterle yapabilecek..." derecede bilgili doktorum;
30-35 yıl önce, eniştem vasıtasıyla tanıştığım emekli savcı: "Önünde, belki; uzun bir ömür var. Mutlaka, birgün; bir şart altında, mahkemelik işin olacak. Asla ' ...mış, ...miş, ...müş, ...muş, ...du, ...di, ...im, ...um,...' türü lâf ve birçok şahit yerine, sadece; sigara paketine bile de olsa, yazılmış yazı ve imza koy!" derken, ne demek istemişti de; ben, buna dayalı olarak; birçok mahkemelik işimde; niye " ...dedi, ...dedim, ...verdim, ...yazdım, ...oldu, .... demiş, ...görmüş, ... diye duymuş, ..." türü lâf etmeyip, hep belge ortaya koymuşum?...
Demek ki; emekli savcı, O'nun verdiği bilgiye dayanarak, hep ona göre hareket eden ben de; birşeyden anlamıyoruz...
Sayın, "Bunu, noterle yapabilecek..." derecede bilgili doktorum;
30-35 yıl önce, eniştem vasıtasıyla tanıştığım emekli savcı: "Önünde, belki; uzun bir ömür var. Mutlaka, birgün; bir şart altında, mahkemelik işin olacak. Asla ' ...mış, ...miş, ...müş, ...muş, ...du, ...di, ...im, ...um,...' türü lâf ve birçok şahit yerine, sadece; sigara paketine bile de olsa, yazılmış yazı ve imza koy!" derken, ne demek istemişti de; ben, buna dayalı olarak; birçok mahkemelik işimde; niye " ...dedi, ...dedim, ...verdim, ...yazdım, ...oldu, .... demiş, ...görmüş, ... diye duymuş, ..." türü lâf etmeyip, hep belge ortaya koymuşum?...
Demek ki; emekli savcı, O'nun verdiği bilgiye dayanarak, hep ona göre hareket eden ben de; birşeyden anlamıyoruz...
sayın sakar bey ben dilekce hakkımın engelenemeyecegi hususunda kanunda yer alan bir bilgi istiyorum fakat ben avukat degilim arastırmalarımda anayasanın 74. mad. ve 657 sayılı kanunun 125. maddesinde bu konulardan bahsedilmiş ve başbakanın konu ile alakalı genelgesi mevcut ama hiç birinde amir verilen dilekçeyi almalı yoksa cezası sudur yazısını bulamadım lafı dolandırdıkca dolandırmıslar vebu konuya deginmemişler hep işte dilekce soyle yazılır sukadar zamanda cevap verilir vs. yazıyır yaw kardeşim adam dilekçeyi almıyor ne cevabından bahsediyorsunuz. bana direk konu ile alakı olan bir madde ve o maddenin metinini acık sekilde yazacak degerli avukat ve bu sitenin uyelerinden cevap bekliyorum tesekkurler. konu dısında yazmayalım lütfen burda hak ve özgürlükleri engelleyen birine karsı önüne koyacagımız bir yasa arıyoruz kolay gelsin
Devlet memurları kurumlarıyla ilgili resmi ve şahsi işlerinden dolayı müracaat; amirleri veya kurumları tarafından kendilerine uygulanan idari eylem ve işlemlerden dolayı şikayet ve dava açma hakkına sahiptirler.
Müracaat ve şikayetler söz veya yazı ile en yakın amirden başlayarak silsile yolu ile şikayet edilen amirler atlanarak yapılır.
Müracaat ve şikayetler incelenerek en kısa zamanda ilgiliye bildirilir. Müracaat ve şikayetlerle ilgili esas ve usuller Başbakanlıkça hazırlanacak bir yönetmelikle düzenlenir."
Dilekçeniz teslim alınır ve görevinin gerektirdiği şekilde davranmayan amir için.
DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
"Amirlerin sorumlulukları:
Madde 14 - Bu Yönetmelikte belirlenen usul ve esaslara uygun olarak yapılmış bulunan şikayet ve müracaatlar hakkında Yönetmelikte öngörülen görevlerini zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirmeyen amirlere durumun niteliğine ve ağırlık derecesine göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 125 nci maddesinde sayılan disiplin cezalarından birisi verilir."
Eğer amiriniz dilekçenizi hiçbir şekilde teslim almıyor ve kabul etmiyorsa.
Türk Ceza Kanunu:
Dilekçe hakkının kullanılmasının engellenmesi
"MADDE 121. - (1) Kişinin belli bir hakkı kullanmak için yetkili kamu makamlarına verdiği dilekçenin hukukî bir neden olmaksızın kabul edilmemesi hâlinde, fail hakkında altı aya kadar hapis cezasına hükmolunur."
Umarım özellikle son Kanun maddesi sizin aradığınız maddedir ancak dilekçenizin kabul edilmediğini ispatlama size düşüyor.
Ayrıca Sayın Sakar size çok doğru ve kestirme bir yol önermiş ve onun tecrübesi ve yorumları önemlidir.
sayın çobanoglu 125. maddeyi biliyordum ama cümleler icinde karısık olunca anlayamamıstım ve ozellikle son madde tam istedigim gibi dilekçemizi yanımızda 2 arkadasımız ve hastane dısından bir polis arkadasımla vericez tanık olması yeterli bir delil dir umarım
cunku kisinin haberi olmadan cekilen video ve ses kaydı savcılık izni olmadıgı surece gecersizmiş bildiğim kadarı ile
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku