Arkadaşlarmerhaba, geçen hafta bilgisayarımı sattım. Ama karşılığında senet verdi adam.
4 gün falan oldu senedin tarihi geçeli, adam hergün yarın vericem akşam vericem diye oyaladı oyaladı.
Hafta sonu istanbula gitmem gerekti ve dün geldim ankaraya doğru adamın ofisinin olduğu yere gittim.
alt katında bir oto tamircisi var beni görünce yukarımı geldin dedi. evet dedim onlar kaçtı dedi.
bilgisayarmı sattın senin gibi 6 7 kişii daha geldi dedi. belliki böyle bir vurgun yapıp kaybolma planı yaptı.
baya ofisi sekreteri falan herşeyi vardı. ama kurmacaymış ofisi tutalı 15 gün olmuş falan.

neyse şu var adam gerçek. bir vodafone hattı var. başka bir şahıs üstüne. onla konuşuyorduk hep ama allahtan bir gittiğimde sekreteri sanırım yanlışlıkla kendi kulladığı numarasını verdi adamın. hattın sahibi ile bana senedi veren kişi aynı. dükkanında sabit bir telefon da vardı oda heralde bunun yada yanındakilerden birinin üstünedir . Elektrik falan dilanda vardı ofiste. bunlar kolay kolay bağlatılmıyor. yani adamın gerçek olduğundan yana şüphem yok. polis istese iki dakkada bulur.

neyse şimdi tavsiye soruyorum ne yapmalıyım? bugün gidip icraya vericem senedi ama bu iş yerine büyük ihtimalle birdaha uğramaz bu.
biraz araştırmada yaptım bu senetlerde işlem yapılması için mutlaka adama ulaşılması lazımmış.
şimdi bu adamı iş yerinde bulamıycaz büyük ihtimal, ancak böyle durumlarda icra adamın araştırmasını falan yapıyormu?
yoksa ben turkcellden bir tanıdık bulupta kendimmi ulaşmam lazım adama.

bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

benim gibi durumda olan birkaç arkadaş daha var. onlara ulaşmam durumunda beraber hareket etmemizin bir getirisi olurmu?

teşekkür ederim.