30 Nisan 2010 Bilkent çıkışındaki polis çevirmesinde aracım çektirildi. Zorunlu trafik sigortamı yaptırmış olduğum halde, belgesini o an bulamadım. (Ya kayıp, ya halen araçta...)

Sigortamın bulunduğunu, sorgulatılmasını istediğim halde trafik polisleri kabul etmedi. Anadolu Sigorta'ya telefon açıp belgelerimin tekrar fakslanabilme imkanını sorduğumda, en yakın trafik birimine yapabiliriz dediler. Ancak çevirmedeki polisler bunu da kabul etmeyip, "belge yoksa çekeriz" tarzı bir tavıra girdiler. (Gece 02'de, evime 30 km uzakta aracı elimden aldılar... Hatta tartışma uzadığında bir polisin beni iterek "polise mukavemetten içeri alırım" şeklinde tacizine uğradım...)

Ayrıca araç muayenesi mevcut, ancak işletilmemiş, buna da ceza yazdılar. (Burası haklı tabii ki...)

Bana aracı Zorunlu Trafik Sigortası olmadığından çektiklerini söylediler, ancak trafik tutanağına Muayene Ruhsata İşletilmediğinden çektiklerini yazmışlar.

Merak ettiğim, Zorunlu Trafik Sigortası yaptırılmış bir araç, belgesi kayıp ise, çekilebilir mi? Buna hakları var mı? Bana "Zorunlu Trafik Sigortası belgeniz yok, ondan çekiyoruz" şeklinde beyanatta bulunup, tutanaklara "Muayene ruhsata işli değil" şeklinde bir gerekçe geçebilirler ve bundan aracı çekmekte halen haklı olabilirler mi?