Merhaba Hukuki.net Ben bir kooparitifden daire almak için inşaat firmasına başvuru yaptım ve taraflarlar arasında satış sözleşmesi yapılmıştır.
Satış sözleşmesinde bulunan bir madde de hakkımı feragat edebileceğim ve 8 aylık senet verilip bu güne kadar yaptığım ödemelerin iade edileceği yazıyor. Sözleşmedeki madde aynen şu şekildedir:

* Bağımsız bölümü almaktan feragat eden alıcı durumu müteahhide bildirecektir. Müteahhit firma tebligatı aldıktan sonra bağımsız bölümü bir başka alıcıya satar. Müteahhit ilk alıcıya, ödediği taksitleri Madde 26 A ve B 'de belirtildiği gibi 8 aylık senet vererek öder. Alıcı feragatinden dolayı Müteahhitten faiz farkı, kur farkı vs. gibi hiç bir hak iddia edemez.

Madde 26 Özel Şartlar
A- Satılan bağımsız bölümün bedeline karşılık alınan senetler, tahsil edilirken ödeme günündeki EURO karşılığı olan Merkez Bankası efektif satış bedeli üzerinden Türk Lirası olarak tahsil edilir. Hesabına Türk Lirası olarak işlenir.
B- Ayrılan alıcının alacağı hesabına işlenen Türk Lirasıdır.

Sözleşme bu durumda olmasına rağmen firmaya 8 aylık senedimi almaya gittiğimde firma bana " Sözleşmenin arkasına alacağınız miktar ve tutarı yazıp 8 ay sonra ev satıldığı takdirde bana 15 günlük çek ile vereceklerini söylediler" Bende sözleşmeyi hatırlatarak Hukuki yollara başvuracağımı söyledim ve benimle dalga geçer gibi "istediğinizi yapabilirsiniz" dediler.

Bu konuda benim yapabileceğim hukuki işlem nedir ? Nasıl ve nerelerde dava açabilirim ? Davanın süresi ne kadar olur ve sonuçlanması nasıldır ? Bana bu konularda bilgi verebilirseniz çok sevinirim...