Merhabalar. Ben Resmi bir kurumda özel bir şirkete bağlı olarak (müteahhit firma) çalışmaktayım. İş sözleşmelerimiz 2002 yılından 2006 yılına kadar tam 1 yıllık (01.01 ....- 31.12.....) diye yapılmaktaydı. 2007 yılından sonra ise sözleşmelerimiz 2 yıllık olarak yapılmaya başlandı. Bu süre zarfında yüklenici olan müteahitlerde sözleşme bitimlerinde değişti ancak bizim çalışma günlerimiz bir gün bile aksatılmadan devam etti ve kayıtları gayet düzenli tutuldu. 01.01.2008 - 31.12.2009 tarihindeki yüklenici firma ihalelerden yasaklandığından sözleşme bitiminden sonra işyerinden ayrıldı. Ben şimdi kıdem tazminatım için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne yazımı yazacam.

Sorum ise şu, sadece bu son iki yılın tazminatını almak isteyebilir miyim? 10 yıllık süre zarfındada eski yıllara ait tazminatlarımıda alma hakkım doğar mı? yoksa şuan tazminat istediğim anda tüm firmalardan tazminatımmı bana ödenir.. bu konu hakkında lütfen cevap bekliyorum çünkü benim gibi bir çok arkadaş merak içinde..

Şimdiden teşekkürler