Herkeze iyi akşamlar dilerim 2005 senesinde edirnede 2. elden aldıgım ford marka aracım almış oldugum kişinin vergi borcundan dolayı 2010 nun mart ayında yakanması uzerıne edirne arda vergi dairesi başkanlıgı tarafından haciz edilerek trafıkten men tutanagı ile baglanmıştır . Ben aracımı aldıgımda noter den vekalet satışı ıle aldım kati satış yapmadım bır bakımada aracı aldıgım arkadasıma güvendiğim için daha sonra katı satısı yaparız diye babamın uzerıne satıs vekaletı almıstık ancak daha sonra aracın sahıbının vergı borcu oldugu ve katı satıs yapıp uzerımıze ruhsatı alamayacagımzı ogrendımımızde arda vergı daıresıne ıstıkhak davası actık elımızdekı belgelerle satıs sozlesmesı ve vekalet bırde sahısla aramızda yapmıs oldugumuz sahıtlı satıs belgesını mahkemeye sunduk ancak istıkak davasını kaybetık ve temıze gıttık hala temız den donmus deyıl . arac baglandık tan sonra tarafımdan arda vergı dairesıne aracın davalı oldugu hazılerı uzreınde kalmak sartıyla tarafıma ıyadesını ıstedım ancak red edildi . aracı satan sahısın bendekı arac harıcınde 2 adet aracı ve bankadakı bır mıktar parasıda hacız edılmıs ve bunun harıcınde de vergı daıresıne bocları ıle ılgılı taksıtlendırme yapıp odemeye calısmıs ve odeyebıluyorda ama vergı daıresı en azından bendekı aracı yınede serbest bırakmıyor . Bu konuya ılsıkın yayınlanan bır emsal karar varmı yada ben aracı hazızlerı uzerınde kalmak sartı ıle hukukı bır dayanak ıle nasıl gerı alabılırım bana bana bu konu ıle ılgılı yardımcı olur ısenız sevınırım
saygılarımla