Merhaba,

Babam, ben doğmadan önce, 3 kız kardeşinden en küçüğünün 2 çocuğunu evlat edinmiş. 1986 yılında bir trafik kazası sonucu babamı kaybettim ve bu durumu da bu trafik kazası sonucu öğrendim. Babamın mirası buna uygun olarak, annem, ben ve babamın evlatlık olarak aldığı iki yeğeni arasında bölüşüldü.
2007 yılında babamın 3 kız kardeşinden ortanca olanı (yani benim öz halam ve iki evlatlığın öz teyzelerini) kaybettik. Merhum halamın altsoyu yok. Hiç evlenmeden ve çocuksuz olarak ölen halamın mirasının, hayatta olan iki kızkardeşi ve merhum babam vesilesiyle babamın altsoylarına paylaştırılacağını biliyorum.

Elimde evlatlıklardan birinin başvurusu üzerine mahkemece verilmiş veraset belgesi var. Bu belgede, murisin varisleri olarak hayattaki iki kız kardeşi ve merhum babam vesilesiyle ben görünüyorum. Bu belgede diğer iki evlatlık mirasçı olarak gözükmemekte.

Bu noktada merak ettiğim, diğer iki evlatlık babamın altsoyu olarak sayılır mı? Halamın mirasına babamın altsoyu olarak mirasçı olabilirler mi?

Danıştığım hukukçulardan farklı farklı cevaplar aldım. Değerli fikirlerinizi paylaşıp beni aydınlatırsanız sevinirim.

Teşekkürler.