İyi günler , bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
14 Mart 2010 tarihinde bir ev alabilmek maksadıyla emlakçıya gittik. Bize birkaç ev gösterdi ve birini çok beğendik. Emlakçı evin sahibi olan müteahhidi çağırdı ve aramızda aşağıda maddelerini yazdığımı gayrimenkul alım satım mukavelesini emlakçı imzalattı. Önemli maddelerini aşağıya yazdım.
1) Bu mukavelede BK 156/2 maddesine göre Alıcı almaktan vazgeçtiği takdirde vermiş olduğu 1000 TL kaporayı geri almayacağı, satıcının satmaktan vazgeçerse 5000 TL vermekle yükümlü olduğu,
2) Ayrıca alıcı ve satıcı bu anlaşmayı sağlayan emlak komisyoncusuna anlaşmanın imzalanmasından sonra gerçek satış bedeli üzerinden %2 komisyon vermeyi kabul ederler.
3) Anlaşmazlık halinde haksız olan taraf bu anlaşmada yazılı tazminatlarla birlikte ayrıca diğer tarafın maruz kalacağı nevi zarar ve ziyanı mahkeme ve icra masrafları ve ücreti vekaletide ödemekle yükümlüdür.

Olay bundan sonra başladı. Anlaşmayı imzalarken evin tamamına kredi çekeceğimi ve bu şekilde ödeme yapacağımı söyledim. Daha sonra kredi için başvurduğumda evin iskanı olmadığından istediğim miktarda kredi çıkmayacağını öğrendim ve bunu emlakçı ve müteahhite anlattım. Bu durumda evi bu şartlarda alamayacağımı söyledim. Ev sahibi kendisi için problem olmadığını söyledi. Ancak emlakçı kendisine 2500 lira vermezsem beni icraya vereceğini söyledi. 24 Mart 2010 tarihinde 4.800 liralık fatura kesmiş ve 31 Mart 2010 tarihinde ev adresime göndermiş. Bende aynı tarihte noter aracılığı ile faturayı satış gerçekleşmediği gerekçesiyle iade ettim.
Öğrendiğime göre beni icraya vermiş. Bende süresi içerisinde itiraz ettim şimdi gelişmeleri bekliyorum. Bazı avukatlarla görüştüm onlar birşey olmayacağını söyledi. Ancak içime hala su serpilmedi? 2 nci ve 3 ncü maddede yazdıklarım beni sıkıntıya sokarmı? Sizlerde fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Saygılarımla