merhaba, avukat arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. ayrıntılı yazıyorum, diğer arkadaşlara da verilen cevaplar örnek olsun.

2007in eylül ayında başladım aralık ayında sigortamı başlatmışlar.daha sonra nisan 2008 tarihinde şirket içerisinde şirket kurularak diğer şirkete geçirildik. 2007in ekim ayında gece ve gündüz mesailerine başladım 2008 yılında ayın yarınsını iş yerinde geçirmekteydim bu mesailerimin karşılığını hiçbir şekilde alamadım ama yetişecek evraklar olduğu için mecbur çalışmak zorunda kaldım. yaklaşık 9 aydır maaş hesabımıza para yatmıyor ve o zamandan beri doğru düzgün maaş verilmiyor, 2-3 ayda bir 2-3 kuruş para veriyorlar elden. yaklaşık 1 aydır da işe sözleşmemde geçerli olan zaman diliminde çalışıyorum yani iş yerinde geçen 10 saat değilde 8 saat çalışıyorum. dün patronum çağırdı ve biraz tartışdık beni tehdit etti.arkamdan geç gittiğime dair ihtar ve savunma göndermiş.
ihtarnameyi imzalayıp gönderdim, savunmamada gerekli cevapları yazdım, ama karşılığı 2 gün olmasına rağmen gelmedi.
uzun zamandır ihtar çekmeyi düşünüyordum, ihtarnameyi çeksem ve verdiğim süreç zarfında param ödenirse çalışmaya devam mı etmem gerekiyor, ayrıca ödenmediği zaman mahkeme açmam gerektiği için mahkeme masrafları ne kadar tutar ve dava ne kadar sürer. birde şirkettimizde bulunan mallar hacizli olduğunu için ne kadar süreç zarfında alabilirim.

teşekkür ederim..