04.12.2009 tarıhınde doğum iznine ayrıldım.15 aralık 2009 tarihinde internet üzerınden ssk hızmet dökümünü kontrol ederken işten çıkartıldığımı öğrendım.iş yerı şahsıma işten çıkartıldığıma dair bugüne kadar ihtar çekmemiştir..işsizlik maaşıda almaktayım.yani işveren işten çıkarttığını kısmen kabul etti.doğum paramıda aldım.
bölge çalışma müdürlüğüne kıdem ve ihbar tazmınatım ödenmedi diye şikayet dilekçesi yazdığımda tarafıma gelen cevapta şirket tarafından bana nısanda ödeme yapılmış gözüküyor evrak üstünde..bende bunun üzerine bölge çalışma müdürlüğüne gidip evragı görmek istedim...
ücret bosrosu diye bir evrak ücret bodrosunun üzeri elle çizilip kıdem ve ihbar tazminatı yazılmış düzeltmenın yanında herhangi bir kaşe imza yok evrak elle düzenlenip yazılmış ve imzam aldığıma dair taklit edilmiş...
bu nasıl olur anlamadım ben bu parayı alsam aptalmıyım ne diye uğraşayım dediğimde bölge çalışma müdürlüğüne yapacak bişey yok mahkemeye gidin hakkını orda ara dıor bana ...bu nasıl iştir imzam taklit edilmiş ben para almadım aldığıma dair imzada atmadım zaten ...işverende bana çağrı yapması gerekmiyor mu posta yoluyla yada telefonla gel tazmınatı al die bunu kanıtlayamazmıyım ..tarafıma gelen bir ihbar yok işveren tarafından...
işin aslı evrakta sahtecilik var nısan ayında ben işverenle görüşmedim büyük suç değil mi bu yapılan...? neyine güvenerek böle birşey yaptı bu işveren anlamadım ..
birde iş yerım ilçede bense şu an ilde oturuyorum ..ilde cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunsam olur mu ? yoksa iş yerım ilçe die oradaki adliyede ki iş mahkemesine mi gitmek lazım ?
Cevap: Kıdem ve ihbar tazminatında evrakta sahtecilik
Anladığım kadarı ile, siz doğum izninde iken, sizden habersiz işten çıkışınız yapılmış ve ihbar ve kıdem tazminatınız için de belge üzerinde tahrifat yapılarak ödenmiş gibi gösterilmiş.
İhbar ve kıdem tazminatı ödenmiş gibi gösterilmiş ise ve işsizlik ödeneğinden de yararlanıyorsanız, "geçerli fesih" şeklinde çıkış yapılmış demektir. Bu durmda süre geçmediyse ve diğer şartları da varsa işe iade davası açabilirsiniz. İşinize son verildiğini öğrendiğinizden itibaren bir ay içinde açılması gereken bir davadır ve anlattıklşarınızadn bir aylık sürenin geçip geçmediği tam anlaşılamıyor. Ama ihbar ve kıdem tazminatı için alacak davası açmanız da mümkündür. Parayı almadığınızı ve imzanızın takit edildiğini, sahte belge düzenlendiğini iddia edeceksiniz. Zaten mahkeme böyle bir durumda imza incelemesi yaptırır. Ayrıca, işe iade davası açma koşulları yoksa ayrıca, kötür niyet tazminatı da açmanız mümkün. Çünkü hem sahte belge olayı var ve hem de doğum izninde işinize son verilmiştir. Bunlar kötü niyetli davtranıştır. İş hukuku doğum yapanları ve yapacak olanları (hamileleri) korur.
Davayı şirket merkezinin bulunduğu yerdeki veya işiniz yaptığınız yerdeki iş mahkemsinde (iş mahkemesi yoksa asliye hukuk mahkemesinde) açmanız gerekiyor.
Cevap: Kıdem ve ihbar tazminatında evrakta sahtecilik
abbas bey verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim...
ben aralık 15 de işten çıkışım yapıldı.sanırım 1 aylık süre geçti
merak ettiğim işveren bana kıdem ve ihbar tazminatı ödeyeceği zaman şahsıma telefonla yada posta yoluyla gel paranı al diye çağrı yapması gerekmiyormu ?
tarafıma yapılmış ne posta nede telefon yoluyla yapılmış bir çağrı yok burdan mahkemede kanıtlayamazmıyım ?
bu dava ne kadar sürer ?
bana direk olarak cumhuriyet savcılığına gidip suç duyurusunda bulanacaksın denildi ? suç duyurusunda bulunmam yeterlimi yoksa ayrıca iş mahkemesınede mi dava açacağım ?
yani süreç nasıl işleyecek benım için ne yapmalıyım?
teşekkürler ...
Cevap: Kıdem ve ihbar tazminatında evrakta sahtecilik
Bugüne kadar size ödeme yapılmadıpına göre veya ödeme için çağrı da yapılmadığına göre, işverenin kendiliğinden ödemeye niyeti yok demektir. Bu durumda iş mahkemesinde tazminatlarınız için alacak davası açmanız gerekir. Bu davada ödemenin yapılıp yapılmadığınn ispatı işverene düşen bir sorumluluktur. İspatı, anacak sizin imzanızı taşıyan bir belge, makbuz, ibraname vs. veya hesabınıza yattığına dair banka kaydı, banka dekontu ile olmalıdır. Bunların dışında ispat şekli yoktur. Örneğin tanık ile ispatlaması mümkün değildir. yani bu tür ödemlerin yapılıp yapılmadığı konusunda tanık ifadesine itibsar edilemez.
Savcılık, size tazminatlarınızn ödenmesi konusunda karar veremez. savcılığın görevi, olaydaki suçla ilgildir. Sizin olayınızda sahte imza olayı suç niteliğinde oldupğundan, savcı bu sahte imzayı atanı ve attıranları cezalandırmak için soruşturma yapar, ciddi bulursa ceza mahkemesinde ceza almaları için dava açılmasını ister. Yani bu ceza konusunun size tazminat ödenmesi işlevi yoktur. Sadece, savcılık ve ceza yargıalamsındaki deliller iş mahkemesindeki davanızda delil olarak işinize yarayabilir.
Cevap: Kıdem ve ihbar tazminatında evrakta sahtecilik
ilginize ve verdiğiniz cevaba çok teşekkür ederim...
ben hastanede taşeron firmada çalışmaktaydım...Araştırmalarıma göre hem firmayı hemde hastaneyı mahkemeye vermem gerektiği söylenildi bana çünkü kamuda hizmet verdiğim için hastaneyide ilgilendiriyormuş siz de bu görüşe katılıyormusunuz ?
kamuda işin içine girerse ödeme yapar sana deniliyor yani köşeye şıkışmış olur bir nevide olsa ?
paramı illaki tahsil edebilirim değil mi ? dielimki kazandım davayı ben parayı elden almak istemıyorum yani yüzlerını dahı görmek istemıyorum bankaya yada ne bılım tc me yatamaz mı bu para ?
Cevap: Kıdem ve ihbar tazminatında evrakta sahtecilik
İşvereniniz kamu işyerinde taşeron,yani alt işveren konumunda. İşçi alacakları konusunda alt işverenle birlikte asıl işveren de sorumludur. Ancak bunun olabilmesi için bazı şekil şartlarına uygunluk gerekir. Davanızı kazanmanız ve işvereniniz paranızı ödemeyi kabul ettiğinde ödemenin banka hesabınıza yapılmasını isteyebilirsiniz. Haciz yolu ile tahsil ettiğinizde ise zaten alacağınızı icra dosyasından tahsil edersiniz.
bir konuda bilgi almak istiyorum.
iş akdinin fesh edilmesi sırasında ödenecek tazminatlar işçinin o yıl içinde hak ettiği tüm kazançlardan yapılıyor...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku