2004 Ağustos ayında izine gitmiştik eşimi ailesinin yanına bıraktım. Akşam sözleştiğimiz üzere kandisini alacaktım. Fakat akşam beni aradı ve dedesi ile gideceğini söyledi. O zamandan sonra gelmesi için kendisini defalarca aradım ve birçok aracılar koymama rağmen gelmedi. Ailesi kabul edilemeyecek şartlar ortaya koydu.(benim ailemi ebediyen terk etmem gerektiği gibi şartları kabul etmem halinde eşimi bana vereceklerini söylediler.) altı ay geçtikten sonra eve dön çağrısı gönderdim ve sonunda terk nedeni ile boşanma davası açtım. Davalı(eşim) dilekçe ile mahkemeye itirazda bulundu.
-İhtarda anahtarın yeri belirtilmediği konusuna(hakim bu konuda ikinci bir ihtar çektirmiştir.) ve
-benim onu terk ettiğimi gel al dedikleri halde kendisini almayacağımı söylediğim şeklinde yalan beyanlarda bulundu.
-ayrıca iki şahit gösterdi şahitlerin dinlenmesi için masrafları yatırmış. (Hakim onun şahitlerini dinleme kararı vermemişti. sonraki duruşmalarda fark ettim ve bildirdim. bunu üzzerine hakim onların şahitlerinin dinlenmesine karar verdi. Fakat şahitlerinin adresleri yanlış ve sadece adı soyadı bilgileri mevcuttu. bu nedenle onun şahitleri dinlenmedi)
-Boşanma halinde 300 YTL nafaka talebinde bulunuyor.
-Benimle bir geçimsizliği olmadığını belirtiyor.
Davalı sadece yukarıda konuları içeren şekilde bir itiraz dilekçesi vermiştir.
5-6 aydır iddialarının yalan olduğunu ve nafakaya ihtiyacı olmadığını ıspat etmeye çalışıyorum bu konuda;
-Davalı ailesinin yanında kalmaya başladıktan sonra üniversite hazırlık dershanesine gitmiş(belge ile ispat ettim.)
-Üniversiteyi kazanmış ve şuan üniversiede okumakta.(belge ile ıspat ettim)
-Babası ve dedesinden dolayı kendisine kalan arsa dükkan ve tarlalar mevcuttur. 3.000 YTL aylık kira değerinde dükkan babasının üstüne ve babasının tek mirasçısı kendisi ve annesi(annesi başkası ile evli)
-İkinci bir eve dön çağrısına yanıtta bulunmamış.
-Ayrıca babasından doalyı bağkurdan yetim maaşı alabilecek durmda,
Ailesi bugüne kadar anlayış göstermemiş ve beni süründürecekleri şeklinde tehditlerde bulunmuştur.
Yalnız bu hafta dedesi davalının masraflarını karşılarsam davadan vaz geçeceklerini yoksa bu işi uzatacaklarını söylemiş.
29.11.2005 tarihinde duruşmam var. hakim önceki duruşmada dosyayı inceleme kararı verdi.
Benim Sorum
-Bu duruşmada boşanma kararı verirmi.
-Nafaka bağlanırmı(miras malları var ve yetim maaşı alabilecek durumda)
-Hakim onları kusurlu gördüğü takdirde Onların yargıtaya itiraz etme hakkı olurmu?
-Eğer itiraz ederlerse yargıtay dikkate alırmı?
Sayın koses bende bu konuyu çok araştırdığımdan size bildilerimi söylemek istedim. 1. eğerki eşinize evi terk sebebi ile dava açmışsanız ve davanız kabul edilmişse eşiniz evini terk ettiği ve çabalarınıza rağmen evine dönmediği için kusurlu taraf olacaktır.evi terk mutlak boşanma sebebidir. muhtemelen ilk celsede boşanacaksınız ve eşinizin nafaka talebi red olacaktır.nafaka ve tazminat kusursuz yada daha az kusurlu tarafa ödenir. eşiniz eve dönmemekle kusurlu duruma düşmüştür. medeni kanun 164. madde.
Tüketici Mahkemesine Xevim firmasına 1800TL bir mebla zarara uğradığım için dava açtım. Davayı yetersiz savunma nedeni ile kazandım. (Zarar nedenim;...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku