Merhaba,

Yaklaşık bir ay önce İstanbul'un gözde emlak projelerinden birinden aldığım konutun sözleşmesini iptal ettim. Sözleşmem noter onaylı değildi, iki adet senet karşılığı ve 4000 lira kaparo vererek sözleşmeyi imzalamıştım. Senetlerden biri Mart ayı ortasında diğeri ise ev tesliminde ödenmek üzere yapılmıştı.(senetler protestosuz olarak bankalara verilmiş). İlk senedin ödemesi gelmeden firmaya iptal dilekçesi verdim. Firmada sözleşmenin iptal edilebilmesi için dilekçenin yönetim kuruluna sunulacağını ve çıkan sonuca göre sözleşmenin iptal edileceğini söyledi.

Sözleşmede "ALICININ sözleşmeyi haklı sebepler dışında feshetmesi halinde o zamana kadar ALICI tarafından yapılan ödemelerden; sözleşme toplam bedelinin %15’i hizmet ve işlem gideri olarak kesilir. Kalan kısım fesih tarihinden itibaren 6 ay sonra bila faiz geri ödenecektir. ALICI bu durumda ..............'dan başkaca bir talepte bulunmayacağını hizmet ve işlem gideri olarak kesilmesi kararlaştırılan %15’lik ödemeye hiçbir şekilde itiraz etmeyeceğini, bu kesintisinin satıcının uğramış olduğu zararın tazmini olduğunu gayri kabili rücu beyan ve taahhüt eder."

şeklinde bir madde vardı. Ama firma bu maddeyi uygulamayarak sadece verdiğim 4000 liranın yandığını söyleyerek sözleşmemin iptal edildiğini, senetlerin 2 hafta içinde iade edileceği söyledi.

Sorum şu ki aldıkları bu 4000 lira ücretde haklılarmı. Haklı değilseler bu ücreti geri alabilirmiyim ve senetlerim 1 ay olmasına rağmen alamadım. Sözleşmenin iptal olduğuna dairde herhangi bir belge vermediler. Nasıl bir belge vermeliydiler. İlerde herhangi bir problem olmaması için neler yapmalıyım. Vermiş olduğunuz değerli bilgiler için şimdiden teşekkürler.