MÜVEKKİLİMden yaptığı taşıt sigorta poliçesinden dolayı ayrıca arkasında sigorta poliçesi bedeline ilişkin olarak alınmıştır kayıtlı senet alınıyor.
bankayla ödemelerini gerçekleştiriyor anılan sigorta acentesi sahibine havale belgelerinde su su plakalı aracın sigorta poliçe taksidi gibi bir ibare yok.Sigorta acentesi sahibi kaçıyor.elden de verdiği bir miktar para var.550 nin üstündeki miktarlarda var belge yok ama.
şimdi ise hem sigortapoliçe taksitleri için sigorta şirketi hemde kaçan sigorta acentesi işletmecisinin teminat için verilmiş senedi ciroladığı kişi takip açıyor.

Benim ilk aklıma gelen mercide 10 örnek takibin iptali için dava açmak gerektiğidir.
ancak mesleğe de yeni başlayan biri olarak bu işin ayrıntılarını pek bilmemekteyim.İcra ağırlıklı çalışmadım çünkü.kaynaklarda da kavram karmaşası var

şimdi takibin iptalini ödeme belgeleriyle istiyebilirim sanırım ama ödenmiş olupta belgesiz (550 tlden yğksek mebağları kanıtlayamıycam heralde tanıkla vs ile)

eğer red olursa itiraz tazminat gündeme gelirmi bizim açımızdan %40 filan birde cirodaki imzanın sigorta acentesi sahibine ait olmadığını öne sürsek ki büyük ihtimal öyleymiş emsal imzalardan anlaşılabilir bir yararı olurmu.

bizim aleyhimize yargılama ücreti ve ispat açısından ne gibi sonuçlar doğabilir.Ayrıntılı şekilde biri bana anlatabilirse çok sevinicem . şimdiden teşekkür ederim