Merhaba;

Bir firma sahibi için ihtiyacı olduğundan 10.000 tl kredi çekip elden bir kaç kişi para verdik. belli bir süre sonra işleri kötüye gitti ve 6.500 tl borç kaldı bunun ödemesini yapamadım. şehir değişikli nedeniylede konu ile hiç ilgilenemedim. En son banka avukatı ile görüşmemde 9.000 tl borç gözüküyor. Bunu ödemek istiyorum ama sanırım sadece yasal olarak 4 e bölünüyor bu para 4e bölündüğünde benim ödeyemeyeceğim rakama ulaşıyor. İlk olarak bunu daha fazla taksite böle bilir miyim yasal olarak sonuçta ödemek istiyorum? Avukat ile telefon görüşmemizde hemen belli bir miktar getirdiğimde indirim yapabileceklerini söylüyorlar? ne kadar bir indirim yapılabiliyor araştırmalarımda faizsiz rakamda anlaşmalar karşılıklı olarak olabiliyormuş bu doğru mudur? Şu an hala faiz işleyen bir para mevcut ben faizin işlememesi için avukata parayı toparlaya bildiğim kadar versem olur mu?

İşin bir diğer tarafıda verdiğim borcu geri almak, borcu verdiğim kişi yeni bir işyeri açtı ama ödemek istiyorum desede sürekli kaçıyor. Şu haliyle tanıklarla ve borcun şirket hesabından ödendiğinin belgesiyle bir dava açabilir miyim. Bir şekilde senet imzalatmaya çalışsamda sonuç alamazsam yapabilceklerimi iletirseniz burdan aldığım bilgi ile bir avukat tutarak olabildiğince borcu geri almaya çalışacağım.

yardımlarınız için teşekkür ederim.