Şuana okadar kötü bir ruh hali içindeyimki anlatamam
Babam meğer hepimizi kandırıyormuş başkasıyla telefonda görüşüyor ve annemi aldatıyormuş.Annem babamın telefonunda mesaj yakalamış ve onun öğrenmeside böyle olmuş.Yoksa bana karşı çok iyiydi hiç farketmedim diyor.
Ama şuanda çok kötü durumda ben bunu kaldıramam diyor ve boşanmak istiyor.Babamda suçu anneme atıyor ilgisizliğin yüzünden yaptım vs. vs. bize göre hiçbir sebep bunu haklı görmemize yetmiyor.
Karşı taraftaki kadında evli ve onun kocasıda öğrenmiş söylediğine göre işler çok karışık anlayacağınız üzre
Benim derdim annem boşansa hiç bir güvencesi yok babam ssk dan emekli nafaka alabilirmi ?
Dedem madenden emekli 10 sene önce ölmüştü ananem alıyordu maaşı 2 ay önce onuda kaybettik böylelikle o güvencede yok oldu
beni sorarsanız elbetteki anneme sahip çıkıcam ama benimde imkanlarım çok kısıtlı üstelik birde 19 yaşında erkek kardeşim üniversiteye hazırlanıyor kazansa nasıl okutucaz çok kafam karıştı lütfen bir akıl verin bana
Türk Medeni kanunumuzda zina boşanma sebeplerinden biridir.
I. Zina
Madde 161.- Eşlerden biri zina ederse, diğer eş boşanma davası açabilir.
Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her hâlde zina eyleminin üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer.
Affeden tarafın dava hakkı yoktur.
Zina sebebi ile açılan boşanma davasında, ispat halinde mutlak boşanma sebebidir.
Zina sebebi ile boşanma davası açma hakkı iki halde düşer. Bunlardan biri, dava hakkı olan tarafın zina yapan eşini affetmesi, diğeri ise belli süreleri geçmiş olmasıdır.
Gelelim nafaka konusundaki sorunuza.
Anneniz boşanma davası açarken, boşanma davasına ek olarak TEDBİR NAFAKASI talep etme hakkına sahip. Tedbir nafakası, boşanma gerçekleşene ve kesinleşene kadar bağlanan nafakadır.
Boşanma gerçekleştikten sonra tedbir nafakası, boşandıktan sonra anneniz adına yoksulluk nafakası olarak hakim tarafından bağlanır.
19 yaşında bir erkek kardeşinizin olduğunu da yazmışsınız. Şu an üniversite sınavlarına hazırlandığını belirtmişsiniz. 18 yaşında olup da okumayan çocuklara nafaka bağlanmamakta. Ancak 18 yaşını geçmiş olmasına rağmen okumaya devam eden çocukların kendisi, babalarına YARDIM NAFAKASI davası açma hakkı bulunuyor. Okuduğu müddetçe de bu yardım nafakasını babadan alır. Hatta belli zamanlarda da artırım davası da açabilir.
Gelelim zina sebebi ile açılan boşanma davasında annenizin talep edebileceği MADDİ TAZMİNAT VE MANEVİ TAZMİNAT konusuna.
Anneniz açacağı boşanma davası ile beraber zina sebebi ile eşinden Maddi ve Manevi tazminat isteyebilir. Mahkemede eşinin zina ettiğini ispat ederse hakim de anneniz yararına tazminat kararı muhakkak verecektir.
Annenizin maddi gücü yoksa avukat tutmak için, bulunduğu ilin barosundan bu dava için yasal olarak avukat talebinde bulunabilir.
Verdiğimiz bu bilgiler doğrultusunda anneniz davayı açarken bu maddi talepleri de avukatına iletirse, avukat dava dosyasına bunları yazacaktır.
Ayrıca babanızın görüştüğü kadının kocası da bu aldatma konusunu öğrenmiş dediniz. Anneniz boşanma davası açarsa bu kadını ve kadının kocasını davaya tanık olarak dinletebilir. Eğer o kadının kocası da zina sebebi ile boşanma davası açarsa, annenizde o adamın davasına tanık sıfatı ile ifade verebilir.
Şuana okadar kötü bir ruh hali içindeyimki anlatamam
Babam meğer hepimizi kandırıyormuş başkasıyla telefonda görüşüyor ve annemi aldatıyormuş.Annem babamın telefonunda mesaj yakalamış ve onun öğrenmeside böyle olmuş.Yoksa bana karşı çok iyiydi hiç farketmedim diyor.
Ama şuanda çok kötü durumda ben bunu kaldıramam diyor ve boşanmak istiyor.Babamda suçu anneme atıyor ilgisizliğin yüzünden yaptım vs. vs. bize göre hiçbir sebep bunu haklı görmemize yetmiyor.
Karşı taraftaki kadında evli ve onun kocasıda öğrenmiş söylediğine göre işler çok karışık anlayacağınız üzre
Benim derdim annem boşansa hiç bir güvencesi yok babam ssk dan emekli nafaka alabilirmi ?
Dedem madenden emekli 10 sene önce ölmüştü ananem alıyordu maaşı 2 ay önce onuda kaybettik böylelikle o güvencede yok oldu
beni sorarsanız elbetteki anneme sahip çıkıcam ama benimde imkanlarım çok kısıtlı üstelik birde 19 yaşında erkek kardeşim üniversiteye hazırlanıyor kazansa nasıl okutucaz çok kafam karıştı lütfen bir akıl verin bana
Herkes hata yapabilir, annene söyle affetsin gitsin uğraşmayın bu işlerle oturun oturduğunuz yerde bunca yıllık evi ocağı dağıtmayın,
cümbür cemaaat rezil rüsvay etmeyin kendinizi.
Bende boşanma ile soru sormak istiyorum.İstanbulda yaşayan akrabalarım 36 senedir evliler.2 oğlu 1 kızları var.Erkek olan akrabam 15 senedir değişik insanlar ile dost hayatı yaşıyor.Daha doğrusu tır şöförü ve yabancı uyruklularla yapıyor bunu.Daha önce moskovada birinle ilişkisi olmuş orada çocuğu vardı.Eşi şirkete şikayet etti işten atıldı.Tabi başka birini bulmak onun için sorun değil.Şuan İstanbul sefaköy de romanyalı bir bayanla yaşıyor.Aldatan koca istiyorki boşanmayalım böyle yaşamaya devam edelim.Rmanyalı vatandaş kendi kızı yaşında.O kadar çok terbiyesizlik varki anlatma ile bitmez.Aldatma olayına aldatanın abisi ve annesi destek veriyor.Zaten aldatılanın isyanı en çokta buna.Aldatanın annesinin üstüne olan daire ve oturdukları dükkan var.Diğer çocuklarının üstüne haklarını vermiş.Hakkını almayan sadece bizimki.Bu kişi 6-7 ay evvel emekli oldu ve tır şöförü olarakta çalışmaya devam ediyor.Aldatılan kadın boşanmak istiyor.Hakları nelerdir.
Yukarıda verdiğim bilgilerin aynısı sizin sorduğunuz sorunuz içinde geçerli bir cevaptır. Haklarını koyu siyah renkle de özellikle çizdiğim şeyler, haklarıdır. Baştan sona okumanız yeterli.
Cevap için teşekkürler.Benim merak ettiğim aldatan kocanın annesinden kalacak daire ve dükkan var.Abisi kendine düşen daire ve dükkanın tapusunu aldı.Bu almıyor.Maddi manevi tazminat demişsiniz miktar ne olur acaba.Bu şahıs trilyon tl ödese bile az.Pisikolejileri o kadar bozulmuşki ben misafir olarak kaldım evlerinde geçen hafta her zamanki gibi dengeleri bozulmuş.Aslında bayan vekillerimiz hadım etme cezası teklifimi vardı bir ara,gelsede evini namusuyla bekleyen kadına o insanın hadım edilmesiyle ödül verilmiş olsa.Vallahi erkek olduğum halde o kadar utanıyorumki insan nasıl o kadar süre değişik insanla aldatır.Bu sitede canımı sıkan ve moralimi bozan tek dava konusu boşanma davaları.
Aldatan erkeğin kendisine miras kalan malları üstüne almaması, onun olmadığı anlamına gelmez. O yüzden dava açılırsa aldatılan eş davada eşinin bu miras mallarının olduğunu mahkemeye bildirebilir. Yani dava açılırken kadın kocasının mallarını avukatına bildirsin. Dava süresince elden çıkartmaması içinde tedbir kararı çıkartabilir malların üstüne. Varsa hatta banka hesaplarına bile. Şu an oturdukları müşterek ev de adama aitse ona da tedbir kararı çıkartabilir.
Maddi-manevi tazminat hakkaniyet ölçüsünde istenmelidir der kanun.Hakkaniyet şudur: Bir tarafın diğer taraftan istediği tazminat sebepsiz zenginleşmeye sebep olmamalı. Diyelim ki adamın tüm malvarlığı 100.000 TL. Ama aldatılan kadın boşanma davası açarken 5.000.000 TL maddi-manevi tazminat istenmemeli. Bu hakim gözünde de hoş görülmüyor çünkü. Bu tazminat konusunu avukat ile görüşüp karar verebilirsiniz.
Konu denizblk tarafından (09-04-2010 Saat 00:36:08 ) de değiştirilmiştir.
Herkes hata yapabilir, annene söyle affetsin gitsin uğraşmayın bu işlerle oturun oturduğunuz yerde bunca yıllık evi ocağı dağıtmayın,
cümbür cemaaat rezil rüsvay etmeyin kendinizi.
bir avukat olarak verdiğiniz cevap beni şaşırttı doğrusu
ben buraya zaten bir çıkmazın içine girdiğimiz için konu açtım
yoksa aman boşver ne olacak rezil olmayalımda babam annemin gururunu hiçe saymaya devam etsin demeyi bende bilirim.Kimsede bir hiç uğrunu yuvasını dağıtmaz zaten
ayrıca bu ilk hata değil bununda altını çizeyim şans verilmişti ama o aynı kadınla bizi kandırmaya devam etmiş
annem delirmek üzere babamsa belkide yarın öbür gün onu bırakıp kaçıp gidecek aklını başından almışlar sanki
biz böyle saçma sapan bir durumdayız siz affetmekten bahsediyorsunuz
konunun içeriğini tam olarak yansıtmam burda mümkün değil belki beni anlamadınız ama yinede böyle akıllara değil hukuki yönden bilgiye ihtiyacım var
Sayın Denizblk rumuzlu üyenin verdiği bilgilere ek olarak... Anneniz boşanması halinde vefat etmiş babasının emekli maaşının bir bölümünü yetim maaşı olarak alabilir.
Merhabalar. eşim boşanma davası açtı fakat ben eşimi çok sebiyorum, boşanmak istemiyorum. Çekişmeli şeklinde devam ediyor. İddialarında benim agresif...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku