MERHABA.
TSK da görevli muvazzaf tabibim.Sıhhıye bölük komutanlığı görevine atandım.Ancak şahsıma verilmesi gereken pek çok kurs(bölük komutanlığı kursu,acil hekimliği sertifikası ,temel sahra sıhhiye kursu vb.) verilmediği gibi Tıpta Uzmanlık Sınavına giriş hakkım da anayasaya aykırı bir şekilde elimden alınmıştır. Bu konuda dava açıyorum. Ancak bu şartlarda görevimi yerine getiremeyeceğimden mesaiye öğleden sonraları gitmeye başladım.Çünkü 15 yılı doldurmadığımdan istifa hakkım yok. Bu hususta da hakkımda görevi suistimalden dava açıldı. MESAİYE DEVAMLI GEÇ GİTMEK GÖREVİ SUİSTİMAL SUÇUNU OLUŞTURUR MU? VAZİFE İÇİN YÖNETMELİKLERDE BELİRTİLEN KURSLARIN VERİLMEMİŞ OLMASI BİR MAZERET OLUŞTURUR MU?
"KAMU GÖREVİNİN TERKİ VEYA YAPILMAMASI

Madde 260 - (1) Hukuka aykırı olarak ve toplu biçimde, görevlerini terk eden, görevlerine gelmeyen, görevlerini geçici de olsa kısmen veya tamamen yapmayan veya yavaşlatan kamu görevlilerinin her biri hakkında üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir. Kamu görevlisi sayısının üçten fazla olmaması hâlinde cezaya hükmolunmaz.

(2) Kamu görevlilerinin meslekî ve sosyal hakları ile ilgili olarak, hizmeti aksatmayacak biçimde, geçici ve kısa süreli iş bırakmaları veya yavaşlatmaları hâlinde, verilecek cezada indirim yapılabileceği gibi, ceza da verilmeyebilir. "

TCK 260 da birinci paragraftaki kamu görevlisi sayısı 3 ün altındaysa cezası nedir??? TEŞEKKÜRLER...