merhabalar;
çalıştığım şirkette mart ayı zam ayı.Herkes zam oranı ne olacak diye beklerken mart sonunda şirketin tümüne atılan bir bilgilendirme maili ile belli bir oranda enflasyon zammı yapılacağı ,kişinin yıllık performansı ve kendi konumunda ki diğer çalışanların ücretlerine göre zam oranının farklılık göstereceği iletildi.Ay sonu maaşlar yattı ve ben performans notum 5 üzerinden 4 olmasına rağmen hiç zam alamadığımı gördüm.Çalıştığım departman müşteri hizmetleri.Sonrasında gelen bir mail ile müşteri hizmetlerinde benim çalıştığım konumda çalışan hiçkimseye zam yapılmadığı bilgisi gönderildi.Bunun nedeni olarak da şirketin uyguladığı bir prim sistemi var ,bu prim sisteminde prim oranlarında artış yapılması gösterildi.Prim oranlarında yapılan artış maaşın geneline yansıması dikkate alındığında ilk mailde belirtilen enflasyon oranından daha düşük oluyor .Sorum şöyle ki ;enflasyon zammı oranı olarak belirli bir değer belirlediklerini söyleyen bir bilgilendirme yapıp sonrasında sadece bir departmanı bu durumun dışında tutabilme hakları var mı?Müşteri hizmetlerinde çalışanlarda diğer departmanlar kadar enflayondan etkilendiğine göre burada ki insanlara böyle bir uygulama yapılması yasal mı?Zam oranları tabi ki her departmanda farklı olabilir ama bir taban zam oranının bütün departmanlara aynı oranda yapılıp sonrasında üzerine çalışana göre farklı zam yapılması gerekmiyor mu?Ben bu durumda şirkete dava açsam eşit ve adil bir ücret uygulaması olmadığına dair davayı kazanma şansım var mı?
teşekkürler