Değerli hukukçular;
Satın almış olduğun ürünün kitapçığında belirtilen bi özelliği çalışmadığı için iade istedim. Fakat iademi servisten gelecek yanıta göre yapabileceklerini söylüyorlar. Bende altta eklediğim dilekçeyi yazdım. Biraz uzun oldu ama konuyu sizlere detaylı aktarmak istedim.

xxx MÜŞTERİ HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE
TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN
Kanun Numarası : 4077
Kabul Tarihi : 23/2/1995
Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 8/3/1995 Sayı : 22221
Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 34
Ayıplı Mal
Madde 4- (Değişik: 6/3/2003-4822/4 md.) Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.
Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.
Kaynak: http://www.sanayi.gov.tr/webedit/goz...px?sayfano=952

xxx BİLGİSAYAR Ayıplı ürün iade ve değişim işlemleri

4822 sayılı kanunla değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun teslim tarihinden sonraki 30 gün içinde üründe ayıp olduğunun yetkili teknik servis tarafından tespit edilmesi durumunda tüketiciye iade, ayıpsız misli ile değişim, ayıp oranında indirim veya ücretsiz onarım talep etme hakkını verir. Üründe yetkili teknik servis tarafından ayıp tespit edilmemesi durumunda koşulsuz olarak iade ve değişim hakkını vermemektedir.

“yetkili teknik servis tarafından tespit edilmesi durumunda” Kanunda olmayan bu ifadeyi kabul etmiyorum. Servis tarafından tespit edilmesini bekleme zorunluluğum kanunda yer almazken xxx Bilgisayar keyfi olarak kanuna ekleme yapamaz. İade işlemimim xxx kapsamında değil kanun kapsamında (tüketiciye verilen haklarla) tarafınızdan yapılmasını; iade işlemi yapılmayacaksa nedenini yazarak ve xxx kaşesi ile imzalayarak tarafıma iletilmesini istiyorum.

Böyle bi dilekçe yazıp iade gerçekleşmezse ve yazılı yanıt verirlerse bunlara tazminat davası açabilirmiyim? Değerli yorumlarınızı bekliyorum.